Két új Narnia krónikái film készül, a Barbie rendezője vezeti a projektet

Két új Narnia krónikái film készül, a Barbie rendezője vezeti a projektet

A Netflixnek régi vágya, hogy filmeket és sorozatokat gyártson a Narnia krónikái világában.

Greta Gerwig megegyezett a Netflixszel, így ő írhatja és rendezheti a Narnia krónikái című könyvsorozat alapján készülő filmek legalább első két részét. A hírről a The New Yorker számolt be egy, a Barbie rendezőjéről készített cikkben. Az azonban nem derült ki, hogy ez lesz-e Gerwig következő projektje vagy pontosan milyen fázisban is tart ez az egész.

A Netflixnek régi vágya, hogy filmeket és sorozatokat gyártson a Narnia krónikái világában. 2018 októberében állapodtak meg a C.S. Lewis Companyval, akik a könyvek jogait kezelik. Tehát lenne rá lehetőségük. Akkor oda is adták a később a Cocot társíróként jegyző Matthew Aldrichnak a projekt kezelését. Azóta azonban jóformán síri csönd honolt a Narnia krónikáival kapcsolatos tervek körül, néhány producer bejelentésén túl nagy előrelépések, bejelentések még nem történtek.

Ezeket olvastad már?

A Narnia krónikáit egyébként számtalanszor adaptálták már kis és nagy képernyőre egyaránt. 1979-ben egy minisorozat készült belőle, legutóbb pedig a 2005-ben induló filmsorozat próbálkozott Narnia bemutatásával.

Kövess Minket!



Gamer szótár