Jelentősen kevesebb Vision Prót készíthet az Apple, mint tervezték

Jelentősen kevesebb Vision Prót készíthet az Apple, mint tervezték

Az eredetileg tervezett egymillió darabból jó, ha a felét sikerül legyártani és még ez sem garantált.

Egy hónappal ezelőtt a WWDC-n jelentette be az Apple az első AR–VR készülékét, az Apple Vision Prót. A borsos áron érkező almás eszköz debütje igen megosztó volt, ám ahhoz kétség sem férhet, hogy maga a prezentált technológia érdekesnek ígérkezik. Most viszont arról szólnak a hírek, hogy a 2024-től megvásárolható termék gyártási nehézségek miatt igen nagy ritkaság lehet még jövőre.

A Financial Times szerint a gyártási problémák többrétűek. Egyrészt ez akadályozhatta meg azt, hogy egy olcsóbb változat is készüljön, ami a 3 500 dolláros verzió mellett valószínűleg elég népszerű lett volna. Másrészt a Vision Próból eredetileg tervezett egymillió darabból is csak kevesebb, mint 400 ezer készülhet el jövőre, ugyanis egyetlen cég csinálja az összeset jelen állás szerint.

Ezeket olvastad már?

Kínai források szerint azonban lehet még ezt a számot sem fogják elérni, mert a különböző alkatrészekből jelentősen kevesebbet, csak 130-150 ezer darabot rendelhetett az Apple. Állítólag a két micro-OLED kijelző és a külső kijelző jelenthetik a legnagyobb problémát a gyártásban.

Borítókép: Apple

Kövess Minket!



Gamer szótár