Tragikusan fiatalon elhunyt a Ubisoft egyik vezető designere

Tragikusan fiatalon elhunyt a Ubisoft egyik vezető designere

Egy nagyon szomorú hírrel indul a mai nap.

Néhány hónapja nevezték ki a Beyond Good and Evil 2 kreatív igazgatójának Emile Morelt, a Ubisoft egyik vezető játékfejlesztőjét. A megbecsült és elismert szakember mindössze 40 évesen hunyt el.

Ezeket olvastad már?

Gyászol a Ubisoft és a gaming világ

„Fájó szívvel tudatjuk, hogy barátunk és kollégánk, Emile Morel hirtelen elhunyt. Legmélyebb részvétünket küldjük családjának, barátainak és csapattársainak szerte a világon.” - írja a Ubisoft Montpellier közleményében, amelyet a LinkedInen osztott meg.

Morel 2009 júniusában csatlakozott a Ubisoft csapatához, ahol egészen haláláig dolgozott. Részt vett a Rayman Legends munkálataiban, mint senior fejlesztő. Később átkerült a Beyond Good & Evil 2-n tevékenykedő stábhoz, mint a kreatív igazgató egyik jobbkeze, végül 2023-ban nevezték ki a várva várt folytatás egyedüli kreatív igazgatójának. A BG&E2-t még a 2017-es E3-on mutatta be a Ubisoft, azóta alig hallani valamit a projektről. 2022 februárjában érkezett egy újabb megerősítés arról, hogy még nagyon a kezdetleges fázisban zajlanak az előkészítő munkák, ami kifejezetten aggasztó jel mindenkinek, aki szeretne újra elmerülni az akció-kalandban. Morel halála után a széria rajongóit Greg Hermittant, a Ubisoft Montpellier producere igyekezett megnyugtatni.

„Biztosra vehető, hogy a munka folytatódik a jövőben is”  - közölte Hermittant.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN