Vigyázat! Letilthat a YouTube, ha adblockert használsz

Vigyázat! Letilthat a YouTube, ha adblockert használsz

Mit gondoltok? Tényleg bevezetheti ezt a szabályozást a YouTube?

Aki mindeddig nem egy kő alatt élt és használta már a YouTube-ot, az tudja, hogy a világ egyik legnagyobb videómegosztó platformja próbálkozott már a múltban néhány furcsa szabály bevezetésével. Volt idő, amikor fizetőssé tették volna a 4K-s felbontást a videókban, de volt olyan is, amikor a káromkodási szabályokon szigorítottak. Egyértelmű, hogy a YouTube minél több profitot szeretne látni, ez természetes, nincs benne különösebben kivetnivaló. A következő újdonságuk azonban biztos, hogy nagy vitákat fog kavarni, hiszen egyfelől jogos követelés, másfelől alaposan gyomron rúgják a saját felhasználóikat.

Ezúttal ugyanis a reklámok és azok blokkói az aktuális téma. Néhány hete, már megerősítette a pletykát a YouTube, miszerint dolgoznak azon, hogy kitiltsák az adblockereket az oldalról, most pedig úgy tűnik, hogy lassan révbe érnek. Egyelőre a közösség beszámolóira tudunk támaszkodni, hivatalos megerősítés még nem érkezett, de az eddigi információk szerint a YouTube páros lábbal áll majd bele azon külső programok használóiba, akik kicselezik a platform reklámjait.

Ezeket olvastad már?

Egy friss kép szerint a YouTube 3 videót engedhet majd adblockkal, utána viszont nincs tovább, nem tudunk majd videókat lejátszani, csakis akkor, ha kikapcsoljuk az adblockert vagy ha előfizetünk a YouTube prémiumra, ami havidíjért cserébe ígér reklámmentes YouTube-élményt. Egyelőre még ez csak teszt fázisban van, de nem lennénk meglepődve, ha ezt a funkciót még idén bevezetnék.

Forrás: twitter.com/Dexerto

Az adblocker használat mindig is egy kényes téma volt. A tartalomgyártók részéről érthető, hogy nem szeretnék, ha a közönség megfosztaná őket bevételüktől, a közösség viszont még mindig csak annyit lát maga előtt, hogy TV = reklámok, YouTube = reklámok nélküli ingyenesség. Ember legyen a talpán, aki eldönti melyik tábornak van igaza!


Kövess Minket!



Gamer szótár