Távozik a FaZe edzője, RobbaN

Távozik a FaZe edzője, RobbaN

Mint a bejelentésében is kifejtette, „ideje új kihívást keresni”, mert „a CS2-vel a kanyarban sok lehetőség van”.

Több mint hét év után RobbaN távozik a FaZe-től – jelentette be a mester az éjjel. Az egykori 1.6-os játékos CS:GO-ban edzőként vált igazán sikeressé, ott is a FaZe színeiben, ahol 2016 elején kezdett dolgozni. A svédnek köszönhetően számtalan trófeát gyűjtött be a csapat 2017-2019-ig. Ekkor azonban a háttérbe vonult, hogy helyet adjon YNk-nek és inkább menedzseri feladatokat lásson el.

Később Karrigan 2021-es visszatérésével egyidőben vette újra kezébe a csapata edzését. 2022-ben ennek, valamint ropz leigazolásának köszönhetően a FaZe IEM Katowicét és Kölnt, valamint egy Major bajnoki címet is szerzett. 2023-ban pedig megnyerték az Intel Grand Slamet. RobbaN tehát kétségkívül a játék történetének egyik legsikeresebb edzőjévé vált az e szerepben töltött öt éve alatt.

Ezeket olvastad már?

RobbaN azonban nem csak a FaZe-től búcsúzik, hanem az edzői szereptől is. Mint a bejelentésében is kifejtette, „ideje új kihívást keresni”, mert „a CS2-vel a kanyarban sok lehetőség van”. Azt azonban egyelőre nem árulta el, hogy mire gondolt ezalatt. Továbbá a FaZe köszönetnyilvánítását követően az sem derült ki, hogy ki veszi át RobbaN helyét a csapat mögött. A FaZe ma játszik először a nyári szünet után a BLAST Premier őszi csoportkörén, de várhatóan végleges edző nélkül, miután a karrigannek taktikailag sokat segítő innersh1ne is távozott a stábjukból pár hete.

RobbaN a következő üzenettel búcsúzott a FaZe-től és az edzői karrierétől:

„Több évnyi edzősködés után úgy döntöttem, ideje új kihívást keresni. Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, de úgy éreztem, ez a helyes út. Nagyon büszke vagyok minden játékosra, akit edzhettem és minden trófeára, amit együtt emelhettünk a magasba. Rengeteget tanultam és gyönyörű emlékeket szereztem, ezek az életem végéig kísérni fognak engem. Elképesztő kaland volt. Először is, köszönöm a családomnak a támogatásukat az elmúlt években. Továbbá köszönöm mindannyiótoknak, hogy támogattátok a csapatot. A játékosoknak, a stábnak és a menedzsmentnek a kemény munkájukat. A CS2-vel a kanyarban sok lehetőség van és hamarosan megosztom veletek, hogy mi lesz velem.”

Borítókép: HLTV

Kövess Minket!



Gamer szótár