A Disney költségcsökkentésének a Marvel és a Lucasfilm issza meg a levét

A Disney költségcsökkentésének a Marvel és a Lucasfilm issza meg a levét

A Disney első embere szerint ne várjunk olyan sok Marvel és Star Wars projektet a jövőben

Nincs könnyű helyzetben a Marvel és a Lucasfilm sem, hiszen a legutóbbi próbálkozásaik nem sültek el olyan jól a filmek és a sorozatok terén, ahogyan azt szerették volna. Éppen ezért a két nagy franchise jogait birtokló és forgalmazó cég, a Disney úgy döntött lassít a tempón és jóval kevesebb projektbe vágnak bele a jövőben – erről maga Bob Iger, a Disney vezérigazgatója számolt be csütörtökön.

Ezeket olvastad már?

Azért került sor erre a döntésre, mert a vállalat szeretné csökkenteni a költségeit, ami annak köszönhető, hogy a legutóbbi filmjek - a Marveltől az animációs filmekig - várakozáson alul teljesítettek a kasszáknál.

„Nemcsak azért veszünk vissza, hogy arra fókuszáljunk ami fontos, hanem a költségek csökkentése miatt is. Kevesebbet költünk arra, amit csinálunk, és kevesebbet is gyártunk.”

Az év elején a Disney széles körű átszervezést kezdeményezett, amelynek értelmében 5,5 milliárd dollárt szeretnének megspórolni. Ebből 3 milliárd dollárt a tartalmi oldalról szeretnének lefaragni, bár ebbe nem tartozik bele a sport. Erre azért is van szükség, mert szeretnék biztosítani a Disney+ streamingplatform jövőjét és még több felhasználót szeretnének elérni a kevesebb, de minőségibb produkciókkal.

Azt is megjegyezte, hogy a Disney-nek az elmúlt hónapokban volt néhány melléfogása a Pixar-animációs filmeket illetően, a Marvelnek a túlbuzgósága pedig szintén nem tetszett neki annyira.

„A Marvel remek példa erre. Nem volt meghatározó módon jelen a televíziós üzletágban, és nemcsak a filmek, hanem a tévésorozatot terén is jó néhány újdonságot elkészítettek. Őszintén szólva, ez felhígította és elterelte a fókuszt és a figyelmet."

Pedig azért ne felejtsük el, hogy a Disney 2009-ben több, mint 4 milliárd dollárért vásárolta meg a Marvelt, és a franchise azóta több milliárd dolláros bevételt hozott a cégnek a globális jegypénztáraknál.

Kövess Minket!



Gamer szótár