Az új Assassin's Creed megvalósítja a Ready Player One-élményt?

Az új Assassin's Creed megvalósítja a Ready Player One-élményt?

Parasztvakítás vagy tényleg ez a jövő?

Aki olvasta és/vagy látta a Ready Player One-t az tudja mi az a haptic suit, vagy haptikus mellény. A technológia és a termék a valóságban sem elérhetetlen már, persze még koránt sem annyira lenyűgöző és sokszínű a fejlettsége, mint Ernest Cline regényében. Állítólag így is nagy élmény, hiszen a mellény számos visszajelzést tud továbbítani testünknek, egy nagyon egyszerű példával élve, ha megütnek a játékban, a mellény visszaadja a bekapott ütés érzetét, persze csak olyan szinten, hogy ne legyen kellemetlen a ruha viselőjének.

Na ilyen ruhát fog kapni a legújabb Assassin's Creed, az október 12-én megjelenő Mirage is!

Ezeket olvastad már?

A ruha nem csak egyedi AC Mirage-os színezést kapott, de specifikusan a játékra fejlesztett visszajelzésekkel is szolgál majd viselőjének. Legtöbbünkön gyanítom még sosem volt ilyen ruha, így elképzelni sem tudjuk, milyen érzés lehet ebben játszani, így maradjunk csak az OWO, a ruhát gyártó cég információinál. Ők azt ígérik, hogy a következő effektekre szolgál majd visszajelzésekkel a ruha:

  • Szabadesés
  • Dart használata
  • Fejsze használata
  • Tőr használata
  • Szabadkezes ütés
  • Bekapott hasi sérülések
  • Bekapott mellkas sérülések

Mindezt pedig természetesen egy alkalmazással vezérelhetjük majd és fontos kiemelni, továbbra sincs arról szó, hogy a ruha fájdalmat okoz viselőjének. Az OWO haptikus ruhájának Founder kiadása jelenleg 500 dollárba kerül, az Assassin's Creedes verziónak még nincs ára, de valószínűleg ettől többért vesztegetik majd.

Mit gondoltok? Ez a gaming jövője? Erre tényleg szüksége van a játékosok vagy csak egy múló termék lesz, ami hamar kimegy majd a divatból?

Kövess Minket!



Gamer szótár