Kiderült, mennyi DLC-t kap az Assassin's Creed Mirage

Kiderült, mennyi DLC-t kap az Assassin's Creed Mirage

A Mirage egy kisebb Assassin's Creed cím lesz, ehhez igazítják a DLC-k számát is.

Októberben érkezik a várva várt új Assassin's Creed Mirage, amely visszatér a klasszikus AC-élményhez. A rajongók már elképesztően várják, hogy a sorozat visszatérjen a gyökereihez, még akkor is, ha az égvilágon semmi baj nincs az Orgins-Odyssey-Valhalla hármassal. Azonban egy új nyilatkozat kissé letörheti a korai lelkesedést.

Egy kérdezz-felelek során ugyanis kiderült, hogy jelenleg nem terveznek semmilyen megjelenés utáni tartalmat készíteni az Assassin's Creed: Mirage-hoz. Ezt a nyilatkozatot Stéphane Boudon, a játékon dolgozó kreatív igazgató adta. A hír vegyes visszhangot váltott ki a közösség körében, hiszen bár tudtuk, hogy az AC: Mirage egy "kisebb formájú" Assassin's Creed-játék lesz, a jelenlegi információk szerint méretben és terjedelemben a Unity és Syndicate játékokkal lesz nagyjából egy szinten, és mindkét címhez megjelentek a megjelenés utáni bővítések és DLC csomagok.

Ezeket olvastad már?

Arról nem is beszélve, hogy a legutóbbi vikinges kaland, a 2020-ban megjelenő Valhalla több megjelenés utáni tartalmat kapott, mint bármelyik AC-játék valaha. Persze az összehasonlítás abból a szempontból nem fair, hogy az volt a sorozat egyik legnagyobb és legambiciózusabb darabja.

Persze azt értjük, hogy a Ubisoft vissza kívánja terelni a franchise-t egy kisebb, rövidebb játékstílushoz, eltávolodva az elmúlt években kínált gigantikus RPG-élményektől. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a megjelenés utáni tartalmakra ne lenne igény, még a hőskori részek, a II, a III vagy épp a Black Flag is rendelkezett némi tartalmi ütemtervvel a megjelenésük után. Azonban a stúdiót is meglehet érteni, hogy most minden eddiginél jobban be kell osztania az erőforrásait, hiszen a hírek szerint tizenegy Assassin's Creed-játék van tervben, amit nem egyszerű kivitelezni és kompromisszumokra mindenképpen szükség lesz a megvalósításukhoz.

Az Assassin's Creed Mirage 2023. október 12-én jelenik meg.

Kövess Minket!



Gamer szótár