5,9 millió új előfizetőt hozott a Netflix jelszómegosztás elleni fellépése

5,9 millió új előfizetőt hozott a Netflix jelszómegosztás elleni fellépése

Hasonló növekedésre számítanak a következő három hónapban is.

Úgy fest, bejött a Netflixnek üzletileg, hogy több mint 100 országban is megnehezítették a fiókok jelszómegosztását. Az előző negyedévről szóló beszámolójukból ugyanis kiderült, hogy 5,9 millió új előfizetőjük lett abban az időszakban, amikor ezt a lépést meghozták és ez még csak a kezdet lehet a növekedésben.

A Q2-es beszámolóból elég egyértelműnek tűnik, hogy az előfizetésekkel kapcsolatos változásoknak köszönhető a növekedés. Először is, minden régióban – ahol bevezették a fizetős fiókmegosztást – nőtt a bevételük az ezt megelőző időszakhoz képest. Másodszor, a korlátozás bevezetése óta a feliratkozások meghaladták a leiratkozások számát. E két fejleménynek köszönhetően 8,2 milliárd dolláros bevétele volt a cégnek a Q2-ben.

Ezeket olvastad már?

A Netflix ezzel meghaladta a saját elvárásait is. Eredetileg arra számítottak a streaming platformnál, hogy a Q2-ben a jelszómegosztás elleni fellépésük nagy ingadozáshoz vezet majd a feliratkozók számában. Ám a cég számára pozitív hírek következtében a következő negyedéves számításaikat is átírták: most már azt várják, hogy a Q3-ban a Q2-höz hasonló növekedés lesz.

A Netflix jelszómegosztás elleni fellépése óta egy adott Netflix account kizárólag egy háztartáson belül használható. Természetesen lehetőség van arra, hogy utazás során pörgessük a filmeket és a sorozatokat extra költségek mellett. Azonban, ha meg akarja valaki osztani a Netflix-hozzáférését egy olyannal, aki nem az eredeti e-mailhez tartozó helyszínen tartózkodik, azért bizony fizetni kell. Egy extra vendégfelhasználó 990 forintba kerül havonta a magyaroknak, ami még így is csak egy jelképes összeg ahhoz képest, hogy az USA-ban 7,99 dollárt (~2800 Ft) kérnek el ugyanezért.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN