150 ezer dollárt bukott a FIFA vb döntőjében egy játékos az adminok miatt

150 ezer dollárt bukott a FIFA vb döntőjében egy játékos az adminok miatt

Egészen elképesztő, hogy ezt ebben a formában végig kellett játszania a két félnek.

Ez volt az utolsó olyan világbajnokság, ahol még a hagyományos FIFA néven futó focis játékkal mérkőzhettek meg a világ legjobbjai. A FIFA eWorld Cup jövőre már az EA Sports FC 24-ben kerül megrendezésre, és az első játékmenet videó alapján nem csak a sorozat neve változik meg, hanem jó néhány újdonsággal számolhatnak majd a rajongók.

Ezeket olvastad már?

Mindenesetre akik jóval komolyabban gondolják ezt egy hobbinál vagy szórakozásnál, azok komoly pénzeket ölnek bele, emellett igyekeznek minden versenyen a legjobbat kihozni magukból, a vb cím pedig minden e-sportoló álma. Ez az álom azonban szertefoszlott egy ausztrál játékos számára az adminok fura és érthetetlen döntése miatt. Történt ugyanis a 24 főből álló mezőnyből a holland Manuel és az ausztrál Mark11 jutott el a fináléig. Bár mindkettőjüknek voltak nehéz pillanatai, végül mindegyik ellenfelüket legyőzték, de míg Marknak az elődöntőben szerencséje volt a büntetőkkel, addig a döntőben nem mindennapi módon bukta azt el.

A két mérkőzés ugyanis nem hozott döntést Manuel és Mark11 összecsapásain, az első 2:2-vel, míg a második 1:1-el ért véget. Ezt követően tizenegyesekkel dönthették el az aranyérem és a 300 ezer dollár sorsát – ennyit kapott ugyanis az első helyezett, míg a második 150 ezret tehetett zsebre. A büntetőrúgásoknál viszont volt egy kis probléma, mivel láthatóvá váltak a képernyőn, hogy Mark11 milyen gombokat nyom le a kontrollerén . Ezt természetesen azonnal jelezte is kézfeltartással Mark11 az adminoknak – három alkalommal is mielőtt belevágtak volna a tizenegyesekbe –, akik azonban fittyet hánytak a dologra. Ezáltal sokkal könnyebb dolga volt holland ellenfelének, de még így is majdnem elbukta a párbajt. Manuel végül 5:4-re diadalmaskodott és ő lett a világbajnok.

Egy ilyen esetnek azonban egy ekkora téttel bíró mérkőzésen abszolút nem szabadna megtörténnie.

Kövess Minket!



Gamer szótár