Hihetetlen, de igaz: megjelenési dátumot kapott a Borderlands mozifilm!

Hihetetlen, de igaz: megjelenési dátumot kapott a Borderlands mozifilm!

Most már legalább tudjuk, hogy mennyit kell várnunk.

Hányattatott sorsú eléggé a Borderlands mozifilm, hiszen nem elég, hogy 2015 óta készül, de egészen mostanáig nem igazán lehetett róla hallani. Annyi azért kiderült, hogy legalább a forgatásokkal végeztek, így legalább az utómunkálatokat nem befolyásolja az írók és a SAG-AFTRA sztrájkja Hollywoodban. Nem olyan rég Jamie Lee Curtis és a film másik főszereplője, Cate Blanchett – előbbi Dr. Patricia Tannist, utóbbi Lilithet alakítja – is megszólalt a produkcióval kapcsolatban, melyet azért az elmúlt hónapokban több bírálat is ért, főleg a rajongók részéről.

A jó hír viszont az, hogy a hosszas bizonytalanságot követően végre kiderült, hogy mikor küldik mozikba a Borderlands videójátékokból készített alkotást. A hivatalos Twitter-fiókon közölték a dátumot és ez alapján 2024. augusztus 9-étől lehet majd megnézni. Ez azt jelenti, hogy nagyjából egy évet kell még rá várni, és ezek szerint nyári blockbusternek szánják. A film rendezője Eli Roth (aki olyan horrorfilmeket is dirigálhatott már, mint a Motel 1 & 2, Kabinláz vagy a The Green Inferno), a főbb szerepekben pedig Cate Blanchett és Jamie Lee Curtis mellett feltűnik majd:

Edgar Ramirez -- Atlas
Jack Black -- Claptrap
Kevin Hart -- Roland
Ariana Greenblatt -- Tiny Tina
Florian Munteanu -- Kreig
Janina Gavankar -- Commander Knoxx
Olivier Richters -- Krom
Haley Bennett -- Unannounced new character
Gina Gershon -- Moxxi
Cheyenne Jackson -- Jakobs
Charles Babalola -- Hammerlock
Benjamin Byron Davis -- Marcus
Steven Boyer -- Scooter
Ryann Redmond -- Ellie
Bobby Lee -- Larry

Bár a népszerű sci-fi lövöldözős sorozatról mintázták a filmváltozatot, a Borderlands alkotója, Randy Pitchford elmondta, hogy ez a produkció egy párhuzamos "Borderlands Cinematic Universe"-ben létezik, így elkülönül a játékok történetétől.

Semmilyen más információt nem közöltek egyébként, tehát csak a premierdátum vált nyilvánossá a bejegyzést követően.

Kövess Minket!



Gamer szótár