Élőben tesztelték az új RTX 4060 Ti-t, majd gyorsan eltűntették az adást

Élőben tesztelték az új RTX 4060 Ti-t, majd gyorsan eltűntették az adást

Ha pont új videokártyát vennél, jól gondold meg a választásod, az Nvidia ugyanis tesz róla, hogy több pénzt adj ki a semmire.

Álmos péntek délelőttünk van, de azért játszunk egy rövidet. Mi az, nagyon várták az emberek, megérkezett, de drága és gyengébb, mint az olcsó változata? Na? Hát persze, hogy az új RTX 4060 Ti kártyák, amik egyelőre a lehető legrosszabb vételnek tűnnek. Míg az aktuális széria csúcsa rekordokat dönt, addig a belépő szintre szánt darabok finoman szólva is hagynak némi kívánni valót maguk után. Sokan keveslik, hogy egy 4060 Ti kártyának csak 8 GB VRAM áll a rendelkezésére, éppen ezért jöttek meg az új modellek, azok a 4060 Ti kártyák, amikben már 16 GB VRAM duruzsol, csak épp minek?

Az MSI jó ötletnek tartotta, hogy élőben tesztelje le két kártyáját, egy MSI RTX 4060 Ti Gaming X Slim 16 GB modellt és annak kistestvérét, 8 GB VRAM-mal. A mérések azonban nem azt mutatták, amit sokan vártak, hatból öt játék esetében semmivel sem tudott többet a 16 GB VRAM-mal szerelt modell.

Ezeket olvastad már?

Persze magyarázatokat lehet keresni. Szoftverest és hardverest is, de a jelenlegi konszenzus az, hogy még ha valami negatívan is befolyásolta a 16 GB-s modell teljesítményét, az akkor sem jelenthet akkora teljesítménykiesést, ami ezekhez az eredményekhez vezet. A tesztet a Cyberpunk 2077, az F1 2023, a Rainbow Six: Siege, a CS:GO, a Fortnite és a Hogwarts Legacy alatt végezték, ezek közül egyedül CS:GO-ban tudott többet a drágább kártya. Még a híresen VRAM gyilkos Hogwarts Legacy esetében sem tudta felülmúlni a 8 GB-s modell teljesítményét... ciki.

Ráadásul a VOD-ot aztán hamar levették, mintha kaptak volna egy felsőbb utasítást, hogy ezt azonnal tüntessék el. Persze az internet nem felejt, a fenti képen látszódnak az eredmények, melyek alapján jelenleg semmi, de semmi nem szól a 16 GB-s 4060 Ti-ok mellett, melyek ajánlott fogyasztói ára 25%-kal magasabb, mint a 8 GB-s modelleké.

Bízunk benne, hogy a közeljövőben valahogy megoldja a helyzetet az Nvidia, egyelőre a 16 GB-s 4060 Ti kártyák egyszerűen nem érik meg a pénzüket.

Kövess Minket!



Gamer szótár