Kell pár ezer dollár? - Legyél NPC a TikTokon!

Kell pár ezer dollár? - Legyél NPC a TikTokon!

Eddig azt hittük, hogy az NPC-k csak a játékokban vannak. De közben kiderült, hogy köztünk élnek.

A TikTok mindig híres volt arról, hogy szinte minden hülyeséget meg lehet rajta csinálni. Nyilván vannak korlátok. Nem lehet meztelenkedni, az erőszakos tartalmakat tiltják és figyelni kell arra is, hogy mit mond az ember. De ezen kívül dőlhet a baromság. Tökéletes példa erre a Tide Pod kihívás, amikor a tartalomkészítők azzal flexeltek, hogy megesznek egy mosószer kapszulát. Ennek az lett a vége, hogy az Egyesült Államokban a gyártóknak fel kellet hívni a figyelmet arra, hogy a kapszulákban olyan dolgok vannak, amik bizony halált is okozhatnak, ha valaki lenyeli azt. De ezzel egyidőben hihetetlen dolgokat is találunk az oldalon. Amikor a Wellerman trend pörgött, akkor mindenki ezt a tengerész nótát dalolta és abból csodálatos dolgok születtek.

A mostani hullámra viszont egyszerűen nem tudunk mit mondani. A lényeg abban rejlik, hogy a TikTokkerek elindítják az élő közvetítést, majd onnantól kezdve egy NPC bőrébe bújnak. A karakternek előre megírt szövegei és mozdulatai vannak. Egy bizonyos hozzászólás, egy like vagy donation mindig ugyanazt a reakciót okozza. A trend pedig működik, az embereket érdekli a tartalom. Egy-egy óra alatt, akár több ezer dollárt is be lehet húzni. Ennek pedig az lett az eredménye, hogy sokan ugrottak fel a hype-vonatra. Köztük egy srác is, akinek az anyja könyörög a nézőknek, hogy ne bátorítsák ezt a hülyeséget.

Hogy meddig marad velünk ez az egész történet nem tudjuk. Bőven benn van, hogy napok alatt elfelejtik. Szóval, ha kíváncsiak vagytok hogy pontosan mi is ez az egész, akkor csak írjátok be az oldalon, hogy NPC. De persze csak saját felelősségre.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár