LEC: Végleg búcsúzott a szupercsapat 2023-tól, azonnal elárasztották a netet a mémek

LEC: Végleg búcsúzott a szupercsapat 2023-tól, azonnal elárasztották a netet a mémek

Megtörtént az a forgatókönyv, ami beverte Perkzék idei évébe az utolsó koporsószöget.

Az LEC 2023-as nyári szezonjának csoportköre befejeződött, a mai nap már a rájátszáson szoríthattok vagy az EXCEL Esportsnak, vagy a G2 Esportsnak. A kieséses szakasz eddigi két legerősebb ötöse 18:00-tól küzd meg azért, hogy melyik együttes lesz ott a nagydöntőben. A Bo5 az XL szempontjából sokkal fontosabb, ugyanis ha sikerül eljutni a fináléba, akkor Odoamnéék ott lesznek a Season Finalsben, a téli és tavaszi 10. helyezések ellenére. Az izgalmasnak ígérkező összecsapás mellett egy könnycseppet a rajongóknak és a semleges szurkolóknak is el kell morzsolniuk, ugyanis a szupercsapatnak kikiáltott Team Vitality számára véget ért az idei év, nem lesznek ott az SF-ben.

Ezeket olvastad már?

Két jó split önmagában nem elég

Hiába végzett top 4-ben télen és tavasszal a francia klub, nyáron csak egyetlen egy (!) győzelmet sikerült összekaparniuk az alapszakaszban, ezzel a 10. helyen zártak. Mivel a mostani szezon jóval több pontot ér, mint az előző kettő, ezért a lehető legrosszabbkor érkezett el az összeomlás. Bár még a bajnoki ponttáblázatban a 6., egyben továbbjutást érő helyet birtokolja a Team Vitality, vagy a Team Heretics, vagy a Fnatic biztosan megelőzi őket, köszönhetően a pontazonosság esetén fennálló szabályoknak. Hogy mi lesz Perkzzel, Upsettel, Kaiserrel, Daglasszal, Bóval és Photonnal? Ez egy remek kérdés, ahogy az is, le kell-e cserélni a kudarc után a teljes edzői stábot.

A mémáradat mellett érdemes kiemelni Jankosékat, akik hatalmas fordítással szerezték meg a vezetést a Team BDS elleni szériában, majd az előny birtokában lezárták a párharcot egy simább meccsen. Az SK Gaming hiába nem szenvedett a tegnapi nap előtt egyetlen vereséget sem a Fnatictól 2023-ban, Humanoidék a legfontosabb pillanatokban nem hibáztak, így ők mérkőzhetnek meg pénteken a playoff második napján spanyol ellenfelükkel. Az biztos, hogy a Team Heretics vs Fnatic Bo5 az év egyik legfontosabb párharcának tekinthető, ugyanis a vesztes biztosan nem lesz ott a Season Finalsben, miközben a győztes megváltja a jegyét a montpellier-i tornára.

Kövess Minket!



Gamer szótár