A Secret Invasion utolsó epizódja kapta minden idők legrosszabb MCU sorozat értékelését

A Secret Invasion utolsó epizódja kapta minden idők legrosszabb MCU sorozat értékelését

Nick Fury önálló sorozata még akár jó is lehetett volna, csak nem így.

Amikor az Avangers Endgame után bejelentették a következő fázis részleteit, a rajongók tényleg izgatottak voltak az újdonságok miatt. Azóta a filmek nagy része elhasalt a mozikban, a Disney+ sorozatok inkáb arról híresek, hogy a készítők a rajongókat hibáztatják és a legtöbben már elvesztettük a reményt, hogy újra átélhetjük az olyan pillanatokat, amikor a Hulk először verte péppé Lokit.

Anno még én is lelkes voltam a Secret Invasion miatt, hiszen úgy reklámozták be, hogy egy hamisítatlan kém-sztorit kapunk, aminek a közepén minden titkok tudója, Nick Fury lesz. Az előző fázisban volt már egy hasonló film. Az Amerikai Kapitány: A Tél Katonája nem volt az a klasszikus értelemben vett képregény film, mint mondjuk a Vasember. Annál sokkal lassabb, sokkal személyesebb volt hangvétele. Ami teljesen jól működött. Én és a rajongók is valami ilyesmit vártunk Fury kalandjaitól, de amit elénk raktak, annak ehhez semmi köze. Ez pedig meg is látszik a Rotten Tomatoes értékeléseken:

  • 1.epizód: 52%
  • 2. epizód: 50%
  • 3. epizód: 38%
  • 4. epizód: 38%
  • 5. epizód: 50%
  • 6. epizód: 13%

Az okokat pedig lehet keresni. Egyszerűen a történet buta, sőt az még rosszabb, hogy a nézőket is hülyének nézi. Tele van hatásvadász jelennetekkel. Karakterekkel, akik meghalnak de aztán valahogy mégis túlélik. Soha nincs igazán tétje a dolgoknak, mert a hetvenhatodik emberről is kiderül, hogy Skrull. Miközben a történet főgonoszának olyan borzalmas indoka van a tetteire, amit egy 12 éves képregénykocka sem pakolt volna a szériába.

Ezeket olvastad már?

A Secret Invasion egyértelműen egy kihagyott lehetőség. Samuel L. Jackson jó választás volt a szerepre, nagyjából 15 évvel ezelőtt. Tök jól visszaadta azt a karaktert, akit Stan Lee és Jack Kirby megálmodott nagyon régen. Ezért is olyan dühítő, hogy egy ilyen ócska befejezést kapott.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN