Dark Souls animén dolgozik a Netflix

Dark Souls animén dolgozik a Netflix

Sok anime és Dark Souls-rajongó dörzsölheti a tenyerét a Netflix tervei láttán.

A Netflix továbbra sem mond le az anime-adaptációkról. A giantfreakinrobot.com forrásai szerint a streamingszolgáltató egy anime-sorozatot készít a Dark Souls című videójáték alapján. Ez új korszakot jelenthet a Netflix számára, hiszen a Dark Souls anime lenne a cég egyik első igazán eredeti anime-sorozata. A Dark Souls a FromSoftware által fejlesztett videojáték-trilógia. Az első cím 2011-ben jelent meg míg a folytatások 2014-ben és 2016-ban kerültek piacra. Az eredeti játékot a játékostársadalom a valaha készült egyik legjobb videójátékként kezeli, a népszerűsége a mai napig töretlen. Hírhedtek arról, hogy hihetetlenül nagy kihívást jelentenek, de ez az egyik legvonzóbb tulajdonságuk.

A Dark Souls anime valószínűleg az eredeti játékban megismert eseményekkel kezdődik majd. A franchise egy komor, középkori fantasy világban játszódik, amelyet Lordran néven ismerünk. A birodalom tele van lovagokkal, sárkányokkal, fantomokkal, démonokkal és más természetfeletti lényekkel. Lordran egykor sárkányoktól volt elárasztva, egészen a First Flame és a Lord Souls felfedezéséig. A Dark Soulsban a játékosok egy kiválasztott élőhalott karaktert irányítanak, akinek az a feladata, hogy ismét megtalálja a lángot, mielőtt az teljesen kialszik. 

Ezeket olvastad már?

A Netflix azonban már máskor is lőtte magát lábon, de olyan is előfordult, hogy sikeresen jelentkezett anime-adaptációkkal (például Edgerunners). A Dark Souls népszerűségét tekintve azonban biztosak vagyunk benne, hogy ha jól csinálják, a belőle készült anime nagy sikert arathat a platformon. 

 A Castlevania jó összehasonlítási alap ehhez az adaptációhoz, és az a sorozat jól teljesített. Négy évadon keresztül futott, amelyek mindegyike folyamatos pozitív fogadtatásban részesült. Persze csak remélni tudjuk, hogy a Netflix által fejlesztett Dark Souls anime-adaptáció animációs sorozat marad, tekintve, hogy korábban már voltak próbálkozások élőszereplős változatra is nem sok sikerrel. Mivel a fejlesztési terven kívül más információ nincs, arra várunk, hogy hamarosan a Netflix is eláruljon részleteket a projektről.

Kövess Minket!



Gamer szótár