RTX 4090 Ti: Az Nvidia mégsem dobja piacra a legerősebb videokártyáját

RTX 4090 Ti: Az Nvidia mégsem dobja piacra a legerősebb videokártyáját

Két másik videokártya kaphatja meg helyette az új modelljeit.

Az Nvidia tavaly dobta piacra a világ legerősebb, kereskedelmi forgalomban is kapható videokártyáját a GeForce RTX 4090-est. Jelenleg nincs a piacon még egy olyan GPU, ami hasonló teljesítményre lenne képes, és ez most még egy ideig így is marad. Az Nvidia GeForce RTX 4090 egy tűzokádó grafikus kártyaszörnyeteg, amely 24 GB VRAM-mal, páratlan játékteljesítménnyel és ugyanilyen bestiális árcédulával rendelkezik.

Ennek ellenére a játékosok világszerte türelmetlenül várták egy továbbfejlesztett változat megjelenését a régóta pletykált GeForce RTX 4090 Ti formájában. A 4090 Ti egy olyan CPU, amelyről eddig csak híresztelések voltak, az Nvidia eddig egy szót sem ejtett eddig róla. Egy új jelentés szerint most már nem is fog. Az ismert (és gyakran pontos) kiszivárogtató Kopite7kimi csütörtökön arról számolt be, hogy az Nvidia lemondott az RTX 4090 Ti piaci bevezetéséről.

Ezeket olvastad már?

A pletykált videókártya, amelyet állítólag az AD102-es chip továbbfejlesztett változatával terveztek, a szivárogtató szerint nem kerül majd piacra, mert az Nvidiának más tervei vannak. Ehelyett az RTX 4070 és RTX 4060 szériák új GPU-jaira akar koncentrálni, amelyek a módosított AD103 és AD106 chipeket használják. Az RTX 4070 jelenlegi modelljei AD104-es, míg az RTX 4060 Ti AD106-os chipet használ. Az új chip valószínűleg magok számában és memóriában is többet tud majd.

Az RTX 4060 új modellje az AD106-tal az RTX 4060 Ti továbbfejlesztett változata lehet, azonban az Nvidia tervei a következő GPU modellekkel kapcsolatban továbbra sem világosak. Tehát mindent úgy kell kezelni, hogy csak híresztelés, biztosat majd csak akkor tudunk, ha az Nvidia nyilatkozik róla.

Kövess Minket!



Gamer szótár