Színészek, akik életük szerepére mondtak nemet

Színészek, akik életük szerepére mondtak nemet

Hiába nagy sztár valaki, buktákba azért bele lehet szaladni.

Pár nappal ezelőtt Matt Damon Chris Wallace-szal beszélgetett a nemrég moziba került Oppenheimer miatt. Az interjú fő csapásiránya nyilván Nolan eposza volt, de a vége felé azért sikerült más vizekre evezni. Ismét előkerült, hogy Damon még 2009-ben visszautasította az Avatar főszerepét, pedig a gázsija a film bevételeinek 10%-át jelentette volna. A sorozat első része majdnem 2,9 milliárd dollárt termelt, ami azt jelenti, hogy Damon több mint 250 millió dollárt vihetett volna haza. De nem ő az egyetlen olyan híres színész, aki nemet mondott egy filmre, ami utána világsiker lett.

Jack Nicholson - Michael Corleone (A Keresztapa)

Kezdésnek egyből itt van egy igazi klasszikus. Francis Ford Coppola, először az akkor karrierje csúcsán lévő Nicholsont, akarta felkérni Michael szerepére. Viszont a színész kerek-perec visszautasította, mert szerinte, "egy olasz karakter szerepét, csak egy olasz színész játszhatja el igazán jól". Lehet ezért bújhatott a karakter bőrébe Al Pacino.

Nicolas Cage - Aragorn (A Gyűrűk Ura)

Amikor Peter Jackson filmje zöld utat kapott, Cage az egyik legnagyobb Hollywood-i sztár volt. Akkoriban került a mozikba a Con-Air és a Snake Eyes, szóval mindenki őt akarta megszerezni. Jackson fel is ajánlotta neki a szerepet, de sajnos családi okok miatt nem vállalhatta el. Persze ebben az esetben nem sajnáljuk a történteket, mert a kósza már létezett, csak Vigo Mortensennek hívták.

Gwyneth Paltrow - Rose (Titanic)

A Titanic katasztrófáját feldolgozó mozit ma már el sem tudnánk képzelni Kate Winslet vagy Leonardo DiCaprio nélkül. Pedig Rose szerepét először Paltrow kapta volna, viszont ő egyszerűen nemet mondott a felkérésre. Ezt egyébként Howard Stern is felhozta neki egy interjúban, ahol azt a választ kapta, hogy a színésznőnek még ma is eszébe jut néha, hogy miért utasította vissza Cameront. Magyarázat viszont nincs, egyszerűen nem emlékszik miért döntött így.

Emily Blunt - Fekete Özvegy (Vasember 2)

Egyértelmű, hogy Scarlett Johansson nagyszerű választás volt a SHIELD titkosügynökének, de amikor indultak a forgatások, akkor még nem volt olyan biztos, hogy ő kapja a szerepet. John Favreu először Emily Bluntot akarta felkérni, de a színésznő még a Guliver Utazásaival volt elfoglalva, így nem vállalhatta el, pedig megszakadt miatta szíve.

Johnny Depp - Neo (Mátrix)

Amikor a Wachowski testvérek a film forgatókönyvével házalták körbe Hollywood legnagyobb kiadóit, sokan nem vették komolyan őket. Csak a Warner látott bennük potenciált, viszont ők minden forrást megadtak. A stúdió a Kiválasztott szerepére vagy Deppet vagy Val Kilmert akarta. De mivel előbbinek le kellett mondania róla, más filmek miatt, akkor Reeves lett a befutó. De ennek így kellett lennie. Egyébként Mátrixban Sean Connery is nemet mondott Morpheus szerepére, így került a képbe Laurence Fishburne.

Kövess Minket!



Gamer szótár