Két hónappal a megjelenése után törölnek egy filmet a Disney+-ról

Két hónappal a megjelenése után törölnek egy filmet a Disney+-ról

Nem vártak sokat, hogy eltüntessék a platformról.

A "műsorok és filmek törlése csak azért, hogy némi pénzt spóroljunk" trend, amely a nagy streaming-hálózatokon végigsöpör, úgy tűnik, hogy egy új rekordot ért el, miután a Kráter (Crater) című filmet bő másfél hónappal a megjelenését követően már el is távolították a Disney+ kínálatából. A Kráter május 12-én debütált, de nem sok esélye volt a bizonyításra, ráadásul úgy tűnik, hogy ezen rövid idő alatt sem igazán voltak rá kíváncsiak a felhasználók.

Ezeket olvastad már?

A terv – bár a Disney nem erősítette meg, hogy a Krátert emiatt törölték volna, de mi másért tennék – a következőképpen működik: a médiavállalatok megtanulták, hogy a tévéműsorok és filmek eltávolításával leírhatják a streamingplatformon található "tartalmi eszközeik" értékét, ezzel kevesebb lesz a befizetendő adójuk. Ez egyben csökkenti a licencdíjakat is, amelyeket ezek a vállalatok fizetnek.

Ez egy kíméletlen stratégia, miközben az rajzolódik ki ezáltal, hogy Hollywoodban egyre több olyan vezető van, akiket jobban érdekel a Wall Street, mint az, amit a saját cégük készít. Ez pedig hihetetlenül lehangoló, nemcsak azok számára, akik ezeken a sorozatokon/filmeken dolgoztak, hanem mindenki más számára is. Már csak azért is, mert alapvetően nem kellene mindennek kasszasikernek lennie ahhoz, hogy valamilyen jelentőséggel bírjon.

Kövess Minket!



Gamer szótár