Az új rész után szabadságra megy az egyik nagy horror franchise

Az új rész után szabadságra megy az egyik nagy horror franchise

Ezt maga a filmsorozat producere erősítette meg.

Sokan Jason Blumot tartják a modern horrorfilmek királyának, ami nem véletlen, hiszen a műfaj több kiemelkedő alkotásához is köze van. A Blumhouse Production az egyik franchise-t sikeresen feltette Hollywood térképére, hiszen már az ötödik felvonása érkezik az Insidious-nak a mozikba. Ennek ellenére úgy tűnik mégsem minden fenékig tejfel. Az Insidious: A vörös ajtó (Insidious: The Red Door) sajtókörútján Blum ugyanis elmondta, hogy hamarosan félreteszik majd ezt a projektet.

„Jobb, ha megnézitek ezt az Insidious-t, ez az utolsó! (nevet) Hogy komolyabb választ adjak, [A vörös ajtó] lesz az utolsó, amit az Insidiousból egy ideig látni fogunk. Lehet, hogy nem tart örökké ez a szünet, de az biztos, hogy nagyon hosszú szabadság lesz. Aztán, ha valaki 10 év múlva előáll valami ötlettel, ki tudja? De jelenleg nincs tervben – ahogyan minden korábbi Insidious-film esetében – egy hatodik felvonás.”

Ezeket olvastad már?

Érdekes ez a kijelentés, mivel a hírek szerint egy spin-off már fejlesztés alatt áll. A Thread: An Insidious Tale címet viselő produkció koncepciója a Holdlovag (Moon Knight) showrunnere, Jeremy Slatertől származik. Slater mellett Mandy Moore és Kumail Nanjiani is csatlakozott a projekthez.

„A Thread alapvetően a The Further világából indul ki, és ugyanúgy, ahogyan a Conjuring-filmekre is tekintek: 'Hé, Warrenéknek van egy múzeuma, tele rengeteg különböző kísértetjárta tárggyal, amelyekből történeteket lehet kitalálni', a Thread tényleg ugyanebben a szellemben készült. [Az Insidious társalkotója] Leigh [Whannell] és én felépítettük ezt a helyet, amit úgy hívnak, hogy The Further az Insidious világában, és úgy éreztük, hogy sok sztorit tartalmaz még, amit el tudunk mesélni, és ez az egyik olyan szál, amit reméljük, hogy a spinoffal be tudunk mutatni.” – mondta korábban az Insidious alkotója, James Wan a Screen Rantnek a filmről.

Az eredeti Insidiousban a Lambert család áll a középpontban. Dalton (Ty Simpkins) megsérül, ami miatt egy természetfeletti lény célpontjává válik. Amikor Elise Rainier (Lin Shaye) megpróbál rajta segíteni, kiderül, hogy Dalton apjával (Patrick Wilson) gyermekkorában hasonló dolgok történtek. Az Insidious: A vörös ajtóból az derül majd ki, hogyan birkóznak meg Lamberték a 10 évvel korábban történt eseményekkel, miközben Dalton főiskolára készül.

Az Insidious: A vörös ajtó már megtekinthető a mozikban.

Kövess Minket!



Gamer szótár