Ennél hitelesebben még egyik Assassin's Creed sem mutatta be a kort, amiben játszódott

Ennél hitelesebben még egyik Assassin's Creed sem mutatta be a kort, amiben játszódott

Nagyon sok érdekességet tartalmaz majd az új Assassin's Creed-játék. 

Személy szerint mindig nagyon imádtam, hogy az Assassin's Creed-széria sok esetben törekszik a történelmi hűségre, és olyan karaktereket, tájakat vagy történéseket mutat be, amelyek a valóságban is megjelentek. Ez a Mirage-zsal sem szakad meg, sőt, méginkább szeretnék megerősíteni ezt a vonalat.

Ugyanis a Ubisoft bejelentette az Assassin's Creed Mirage új funkcióját, amely a "Bagdad története" címet viseli. Ennek segítségével interaktív módon megismerhetjük Bagdad és az Abbászida Kalifátus kilencedik század körüli történelmét, művészetét és kultúráját. A játékba integrált és a játékos előrehaladásához kötődő játékbeli jutalmat kap a főszereplő Basim, amint a játék befejeződött.A játékosok 66 történelmi helyszínt látogathatnak meg Bagdadban, ahol öt területet - művészet és tudomány, hit és mindennapi élet, udvari élet, gazdaság és kormányzat - lefedő, kutatásra épülő cikkeket oldanak fel.

Ezeket olvastad már?

Ráadásul nem kell a fejlesztőkben megbízni, hogy mennyire biztos a tudásuk, mert a Ubisoft szerint a funkciót történészekkel és szakértő tanácsadókkal együttműködve dolgozták ki, és jeles múzeumok és intézmények gyűjteményeiből válogatott képekkel illusztrálják.

„Büszke vagyok arra, hogy nem zárkóztunk el egyetlen témától sem, és olyan kényes és félreértelmezett témákat is árnyaltan tárgyalunk, mint a hárem, az eunuchok szerepe és a rabszolgaság. Annak is örülök, hogy sikerült némi humort is beépítenünk az asztali illemről vagy a piaci ellenőrökről szóló bejegyzésekbe. Elvégre a történelem is lehet vicces és könnyed!" – mondta Dr. Raphaël Weyland, a Ubisoft Montrealnál dolgozó történész.

Ezzel csak egyetérteni tudok, és az olyan történelembolondok, mint én biztosan megtalálják a szépséget ebben az új funkcióban, nagyon pozitív, hogy gondoltak erre a fejlesztők.

A játék a tervek szerint 2023. október 12-én jelenik meg PC-re, PlayStation és Xbox konzolokra.

Kövess Minket!



Gamer szótár