Új befejezést kaphat az Álomháború, amiben szexi lányok fegyverekkel mindenkit hazavágnak

Új befejezést kaphat az Álomháború, amiben szexi lányok fegyverekkel mindenkit hazavágnak

Zack Snyder nem mondott még le arról a tervéről, hogy elkészítse a 2011-es Álomháború című akció-fantasy film rendezői változatát.

Lehet, hogy sokan nem látták vagy már el is felejtették, ha volt szerencséjük az Álomháborúhoz (Sucker Punch), mindenesetre Zack Snyder kobakjában bizony továbbra is élénken ott él a film és most egy új verziót szeretne belőle piacra dobni.

„Sajnos soha nem jutottam el odáig, hogy elkészítsem a rendezői változatot, de még mindig tervben van és egy napon szeretném kiadni az eredeti befejezéssel.”

Ezeket olvastad már?

A film eredetileg lobotómiával [A lobotómia vagy leukotómia a pszichosebészet egyik formája volt, a mentális zavarok idegsebészeti kezelése, amely az agy prefrontális kérgében (az agy homloklebenyének elülső része) lévő kapcsolatok elvágásával jár. – a szerk] ér véget, de úgy, hogy végülis mindeközben igazságot is szolgáltat a főszereplő számára a mostohaapja által elkövetett bántalmazásért cserébe.

„Furcsa módon egyszerre optimista meg nem is a film vége. Kipróbáltuk és a stúdió szerint túl furcsa volt, ezért megváltoztattuk. Bízom benne, hogy valamikor látni fogjátok ezt a befejezést is. Remélem.”

A film első számú főszereplője Emily Browning, aki Babydollt, a bántalmazó mostohaapja által intézetbe zárt fiatal lányt alakítja. Ezt követően nem marad más választása, mintsem egy alternatív valóságba menekül, és mindent beleadva harcol, hogy kijusson onnan. A szereplők között feltűnik még Carla Gugino, Abbie Cornish, Jena Malone, Vanessa Hudgens, Jamie Chung, Oscar Isaac és Jon Hamm. A film egyébként nem aratott nagy sikert a mozikban, és azt lehet mondani, hogy többé-kevésbé nullszaldós volt a kasszáknál, 89,8 millió dolláros bevételt hozott a 82 millió dolláros költségvetéshez képest. Erre rátett egy lapáttal kritikusok véleménye is, hiszen csúnyán lehúzták a filmet – Rotten Tomatoes oldalán 22%-ot, Metacriticen 33 pontot kapott a debütálását követően. Nem ez volt az első eset, hogy a rendezői változattal is megpróbálkozott megnyerni magának a rajongókat Snyder, legutóbb épp Az Igazság Ligája kapott egy jó kis ráncfelvarrást ennek apropóján.

Az Álomháborút egyébként a Max oldalán meg lehet tekinteni, ha valaki esetleg felidézné az emlékeket vagy még nem látta és most kedvet kapott hozzá.

Kövess Minket!



Gamer szótár