Még meg sem jelent, de már tiltólistán a Marvel's Spider-Man 2

Még meg sem jelent, de már tiltólistán a Marvel's Spider-Man 2

Ha tényleg lesz benne LGBTQ+, akkor ez bizony várható volt.

Még Június elején, a Summer Game Fest során hivatalos megjelenési dátumot kapott a Marvel's Spider-Man 2. Majd nemsokkal később a PlayStation Store virtuális polcain is megjelent a játék és elindult az előrendelés. De nem mindenhol.

Az Egyesült Arab Emirátusok, Kuwait és Szaúd-Arábia egyelőre nem hagyta jóvá Póki legújabb kalandjait. A közel-keleti országok semmi olyan tartalmat nem engednek be, amiben megjelenik akármilyen LGTBQ+ utalás, jelkép, karakter vagy akármi. Az Across the Spider-Verse például azért kapott kaszát, mert Gwen hálószobájában jól látható helyen feszült egy szivárványos zászló. A pletykák szerint a helyzet itt is ugyanaz. Vélhetően a Spider-Man 2-ben is várható ilyen tartalom.

Ezeket olvastad már?

A kérdés csak az, hogy dönt majd a Sony? Lehet ezeknek az országoknak kivágják majd a kérdéses jelenteket. Viszont a Sony az Across the Spider-Verse kockáit sem volt hajlandó cenzúrázni. Inkább elfogadták, hogy a kérdéses nemzetek nem mutatják be a filmet. Ha marad ez a politika, akkor nem számít majd nekik, hogy elvesztik ezeket a piacokat. Ezt az is alátámasztja, hogy a fejlesztő Insomniac Games többször is támogatta a Woke-mozgalmakat. Persze itt is felröppent pár pletyka. A cég az idei Pride-hónap alatt semmilyen bejegyzést nem osztott meg. Ami miatt már többen azt találgatták, hogy ez jel arra, hogy engednek majd a Közel-Kelet nyomásának. Októberben kiderül.


JÖN A MARVEL'S SPIDER-MAN 2, AMIT MÁR ELŐRENDELHETTEK A KONZOLVILÁGNÁL!

Kövess Minket!



Gamer szótár