Az egyik legismertebb társasjátékból is filmet készít a Lionsgate

Az egyik legismertebb társasjátékból is filmet készít a Lionsgate

Vajon ki játszhatja majd a főszerepet?

2023 gyümölcsöző év volt az olyan IP-k számára, amelyeket végül nagyvászonra is átültettek, hiszen például a Super Mario Bros.: A film és a Barbie is hatalmas megy a mozikban. A bevételeken túl – előbbi már túl van az egy milliárdon, míg utóbbinak néhány héten belül meglehet – a kritikai fogadtatásuk is nagyon jó volt. Úgy tűnik, hogy ez több kiadót is megihletett, fejlesztés alatt ár már a Mortal Kombat 2. része, de miután a Lionsgate felvásárolta az Entertainment One (eOne) kanadai multinacionális szórakoztatóipari vállalatot a Hasbrótól mintegy 500 millió dollárért, máris bele akarnak vágni egy új projektbe. Első ötlet pedig nem más, mint egy Monopoly film.

Ezeket olvastad már?

A jelentés szerint egy nagy halom cím jogait is megszerezte a Lionsgate az üzlet révén, mint például a The Rookie, a Yellowjackets és a Naked and Afraid. Az eladásról Chris Cocks, a Hasbro vezérigazgatója azt állította, hogy teljes mértékben összhangban van a stratégiájukkal, és mindenkit biztosított arról, hogy a vállalat prioritása továbbra is a szórakoztatás. Elárulta továbbá, hogy a Hasbro továbbra is gyártani és fejleszteni fogja a márkáin alapuló sorozatokat, de természetesen elkötelezett amellett is, hogy új, eredeti ötleteket keltsen életre.

A Monopoly filmhez vezető hosszú út

Lehet, hogy kevesen tudják, de a Monopoly-filmnek az ötlete már régóta megfogalmazódott Hollywoodban, de egy jó ideje a gyártási pokolban vergődik. Ezt a projektet korábban már Kevin Hart, Tim Story és Ridley Scott is szerette volna megvalósítani, de végül nem jöttek össze ezek a próbálkozások. A Barbie sikere aztán most megint nagy löketet adott az ilyen koncepcióknak, bár az ezek mögött álló kreatív döntések biztosan befolyásolni fogják, hogy a közönség hogyan reagál ezekre a projektekre. A Monopoly filmnek egyelőre sem rendezője, sem forgatókönyvírója nincsen, és természetesen azt sem tudni kik játszhatnának benne.

A régóta várt filmről és a stúdióba vetett bizalmáról Cocks a következőket mondta:

„A Lionsgate vezetősége tapasztaltnak mondható a szórakoztatóiparban és ért az értékteremtéshez. Örülünk, hogy ilyen jó otthont találtunk az eOne film- és tévéüzletágunknak. Alig várjuk a velük való együttműködést, különösen a Monopoly filmadaptáció kapcsán.”

A Monopolynak egyelőre nincs kitűzött premierdátuma, de alighanem a következő hónapokban jó néhány dolog még a produkcióról.

Kövess Minket!



Gamer szótár