Meglepetést terveznek Kojimáék a Death Stranding mozifilmmel kapcsolatban

Meglepetést terveznek Kojimáék a Death Stranding mozifilmmel kapcsolatban

A mester pedig közvetlenül is részt vesz majd az elkészítésében.

A Death Strandinggel Hideo Kojima valami nagyon különleges dolgot szeretett volna létrehozni a videójátékos világon belül, és habár maradéktalanul ez nem sikeredett neki – sokak szerint összehozott egy sétaszimulátort –, mégis sok rajongót szerzett magának ezzel a címmel és sokan már nagyon várják a folytatást. A bejelentés pedig 2022 decemberében hivatalosan is megtörtént. 2019-ben a Norman Reedus által eljátszott Sam Bridges, egy futár volt a háború sújtotta Amerikában, és túlélő közösségeket keresett, azzal a céllal, hogy megnyissa a kommunikációt az ország többi részével, valamint segítsen újjáépíteni a civilizációt. Mindez azután történt, hogy egy Death Stranding nevű esemény ajtót nyitott az élők és a holtak között. A játékot az tette olyan úttörővé, hogy a szinkronszínészek ízig-vérig részt vettek a motion capture forgatásokon is. Normanen kívül olyan sztárok is feltűntek az első részben, mint Léa Seydoux vagy Mads Mikkelsen.

Ezeket olvastad már?

2022-ben aztán újabb bombaként robbant, hogy a Death Stranding játékot nagyvászonra viszik, és ki más állna a projekt mögött, mint a mester, Hideo Kojima. Úgy tűnik, hogy nem egy hollywoodi videojátékos kasszasikerre törekszik a játéktervező, hanem inkább egy művészfilmet szeretne megvalósítani a népszerű videojáték alapján. A játék rajongói izgatottan várják a második felvonást, miközben arra is kíváncsiak, hogy ki lesz a főszereplője a filmnek. Vajon az eredeti szereplőgárda visszatér-e vagy teljesen más színészekkel képzeli el Kojima a filmváltozatot?

A legfrissebb hír a produkció háza tájáról, hogy a WGA és a SAG-AFTRA sztrájkja alatt is haladnak a munkálatokkal. Allan Ungar még Nicolas Cage horrorfilmjének, a Sympathy for the Devil népszerűsítése alatt ejtett el néhány szót a Death Strandinggel kapcsolatban. Tőle tudtuk meg, hogy a forgatásokat nem tudják elkezdeni, de a gyártási munkálatok folytatódnak. Azt is elmondta, hogy Hideo Kojima minden munkából kiveszi a részét, és hamarosan nagyon izgalmas hírekkel szolgálhat majd.

"Nem mondhatok el annyit, amennyit szeretnék, de azért megosztom veletek, hogy hamarosan nagyon izgalmas híreket fogunk közölni, és hihetetlenül izgatottak vagyunk, hogy milyen irányba haladunk. Szerintem hihetetlen meglepetéssel szolgálhatunk majd, nem csak a videojáték-, hanem a mozirajongóknak és általában a közönségnek, akik szerintem még nem láttak ehhez foghatót.”

A Death Stranding-film Hideo Kojima stúdiójának, a Kojima Productionsnek égisze alatt készül majd el a Hammerstone Studios közreműködésével. A stúdiónak hatalmas tervei vannak a filmmel, amely szerintük újradefiniálja, hogy milyen lehet egy videojáték-adaptáció, ha kreatív és művészi szabadságot kap.

„Ha már filmet készítünk, azt akarom, hogy olyan legyen, amit csak a nagyvásznon lehet megcsinálni, ezért szándékomban áll valami teljesen mással előrukkolni. Szerintem egy kicsit meglepő lesz, és lehet, hogy nem mindenkinek ízlik majd. Eleve a játékok interaktív programok, de egy filmadaptációnak két órásnak kell lennie, és a rajongók sok esetben annak örülnek, ha ennyi idő alatt a játékban átélt párbeszédeket és jelenetek láthatnák szinte egy az egyben. De vajon tényleg szükség lenne egy filmre? Szóval, ha már belevágunk egy ilyen projekt elkészítésébe, akkor olyat hozunk létre, ami jó (nevet).” - mondta Hideo Kojima.

Kövess Minket!



Gamer szótár