Filmek és sorozatok, amikről nem is tudtad, hogy képregény adaptációk

Filmek és sorozatok, amikről nem is tudtad, hogy képregény adaptációk

A képregények lassan tényleg elfoglalják az őket megillető helyet.

A filmkészítés történelmében mindig is helyet kaptak azok az alkotások, amik egy képregény alapján készültek. Persze a klasszikus Batman, Adam West-tel a főszerepben, ma már inkább mosolyt csal az arcunkra, de akkor is az ilyenek kövezték ki az utat. Az utóbbi időben viszont átestünk a ló másik oldalára és nem mindig tudjuk, hogy az amit a képernyőn láttunk valamikor egy telerajzolt füzet volt.

Alice in Borderland

Technikailag egyből egy kivétellel kezdünk. Ugyanis Hero Asa alkotása nem képregény, hanem manga. A sztori nagyban hasonlít a Squid Game történéseire, de a sorozat alapjául szolgáló füzetek már évekkel azelőtt megvoltak, hogy a nagy testvér felkerült volna Netflixre. Az Alice in Borderland keretein belül egy életre-halálra menő játékba csöppenünk. Arisu és a barátai egy alternatív Tokyo utcáin döbbennek rá, hogy nehéz lesz a túlélés. A sorozat tökéletesen meg tudja borítani az ember időérzékét is, vigyázzatok mert a TV előtt ragadhattok miatta.

John Carter

Ha azt mondom, hogy egy vadnyugati cowboy egy titokzatos szerkentyű segítségével eljut a Marsra és ott megment egy hercegnőt és még a helyieknek segít megnyerni egy szabadságharcot is, akkor lehet azt gondoljátok itt valami nincs rendjén. Pedig a 2012-es film alapja az 1977-ben megjelent Marvel képregény volt. Ugyan soha nem ért el olyan sikereket, mint az MCU, de otthon egy estét bőven megér.

The Walking Dead

Az utóbbi 20 évben egymás után jöttek a sorozatok és a filmek, amik a zombi apokalipszissel foglalkoztak. Viszont egyik sem kapott annyi elismerést, mint a The Walking Dead. A sorozat 11 évadot ért meg és nemrég egy spin-off is megjelent az AMC+ kínálatában, ami a Dead City címet kapta. Az alapul szolgáló képregény egyik sokat magasztalt tulajdonsága, hogy előtérben kerülnek a morális dilemmák és az emberi vívódások egy ilyen helyzetben.

Preacher

Még a The Boys előtt Seth Rogen és Evan Goldberg egy másik képregény sorozaton is dolgozott. Ez volt a Preacher, ami egy papról szól, akit megszáll egy démon. A szériát átszövi a fekete humor, de amikor szükség van rá akkor tud komoly lenni.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN