„Elismerés a Rockstarnak, még a legalacsonyabb elvárásaimat se tudta teljesíteni”

„Elismerés a Rockstarnak, még a legalacsonyabb elvárásaimat se tudta teljesíteni”

A közösség nem boldog, a Take-Two védekezik, de ha pénzügyi szempontból sikeres lesz az új Red Dead Redemption, nem mindegy?

Próbáljuk meghallani a GTA 6-tal kapcsolatos utalásokat, de nem egyszerű, mert mindent elnyom a hurrogó rajongók zaja, akik dühösen és hangosan fejezik ki nemtetszésüket az új Red Dead Redemption-bejelentés alatt minden platformon a Rockstar oldalain és csatornáin.

Nincs ez másképp a YouTube-on sem, ahol a közel két napos videó elképesztően rossz számokat produkál. Ugyanis megnézték a cikk írásának pillanatában 886 ezren a videót. Nos, úgy tűnik, nem csak én voltam csalódott, ugyanis 35 ezer like érkezett rá, miközben 111 ezer dislike, ez majdnem háromszorosa. A fenti cím is az egyik, a több ezer negatív hozzászólás közül, amely kifejezi, hogy ennél sokkal többre számítottunk. Egy szimpla portnál mindenképpen többet érdemelne a játék, de főleg annak fényében kevés, hogy 2021-ben a következőket nyilatkozta Strauss Zelnick, a Take-Two Interactive vezérigazgatója: „Az átdolgozás (remaster) mindig is a stratégia része volt. Mi másképp csináltuk, mint a versenytársak – nem csak átültetjük (átportoljuk) a címeket, hanem időt szánunk arra, hogy a lehető legjobb munkát végezzük, hogy a címet az új kiadáshoz, az új technológiához igazítsuk, amelyen elindítjuk.” Éles váltás két év alatt.

Ezeket olvastad már?

Arról nem is beszélve, hogy ez a port 50 dollárba/euróba kerül majd, ami enyhén túlárazottnak hangzik, de ezt a véleményt nem osztja a már említett Zelnick. Ugyanis ő megvédte az árat, mert amikor megkérdezték, hogy miért döntöttek így annak ismeretében, hogy Xboxon már elérhető a játék visszafelé kompatibilitáson keresztül 29,99 dollárért (az Undead Nightmare pedig 9,99 dollár/euró), így válaszolt: „Ez csak az, amit mi a kereskedelmi szempontból megfelelő árnak tartunk”. Az álláspontok tehát merőben eltérnek, kíváncsian várjuk, hogy miként alakul a játék sorsa a jövőben, esetleg készül később PC-s változat is, illetve csökkentik-e a hamarosan kiadott verziók árát. Minden attól függ, hogy a felháborodás ellenére milyen mennyiségben fogy majd.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN