A FIFA 23-ban a sorozat történetében először szerepel egy hidzsábot viselő játékos

A FIFA 23-ban a sorozat történetében először szerepel egy hidzsábot viselő játékos

Történelmet írt a marokkói játékos a világbajnokságon és a játékban egyaránt.

Az EA hosszú évek óta küzd azért, hogy a női foci nagyobb teret és ismertséget kapjon, folyamatosan érkeznek az újabb játékosok, klubok és bajnokságok, idén pedig már az Ultimate Teambe is bekerülnek az EA Sports FC 24-ben. Azonban még a FIFA 23 életciklusa zajlik, ezért még néhány frissítés ahhoz a játékhoz is érkezik. Közben éppen a női labdarúgó világbajnokság is megy, amit nem felejtettek el az EA-nél sem.

Ugyanis a FIFA 23-ban a sorozat történetében először szerepel egy hidzsábot viselő játékos. Miért került be? Mert a 2023-as FIFA női világbajnokságon a marokkói Nouhaïla Benzina történelmet írt azzal, hogy ő volt az első játékos, aki iszlám fejkendőt viselve játszott egy világbajnoki mérkőzésen.

Ezeket olvastad már?

A legutóbbi frissítéshez tartozó jegyzetben árulták el, hogy "Nouhaïla Benzina játékosmodelljét úgy frissítették, hogy az tartalmazza a fejfedőjét". Egyébként a hidzsáb viselése a való életben viszonylag újdonság, mert a FIFA sokáig tiltota a viselését, mert úgy vélték, hogy fej és nyaksérülést okozhat egy-egy kontakt során. Ez 2014 márciusában változott meg, amikor a FIFA végül engedélyezte, hogy a játékosok vallási okokból viseljék.

A FIFA 16 volt az első olyan játék a sorozatban, amelyben a nők is szerepelnek, és női válogatottak közül lehet választani, néhány év alatt jutottunk el oda, hogy már ekkora teret kaptak a nők is a játékban.

Kövess Minket!



Gamer szótár