Új kapitány kormányozza a Far Cry hajóját

Új kapitány kormányozza a Far Cry hajóját

A korábbi Far Cry-főnök, Dan Hay 2021-ben hagyta el a Ubisoftot, de most ismét a helyes mederbe kerülhet a franchise.

A Ubisoft veterán írója és narratív tervezője, Drew Holmes kapta meg a Far Cry-IP irányítását. Holmes, aki korábban a franchise narratív vezetője volt, a LinkedIn-oldalán osztotta meg a hírt, melyből kiderül, hogy az IP igazgatójává léptették elő. Tehát nem tévedt ismeretlen terepre, és a széria sem egy olyan új vezetőt kapott, aki azt se tudja, hogy eszik vagy isszák a Far Cryt – ennek mindenképpen örülhetnek a rajongók. Holmes ugyanis a történetért felelt a 2018-as Far Cry 5 és a 2019-es Far Cry: New Dawn esetében is.

Ezt megelőzően az Irrational Games BioShock Infinite című játékának vezető írója volt, a Volitionnél pedig az első három Saints Row-játékon dolgozott. Azt is tudjuk, hogy mi lehet az első feladata vezetőként: az év eleji sajtóhírek szerint a Ubisoft jelenleg a Far Cry 7 és egy önálló Far Cry multiplayer játék fejlesztésén dolgozik.

Ezeket olvastad már?

Nem sok konkrétumot tudunk eddig a két címről: állítólag a Far Cry 7 a Ubisoft Snowdrop motorjával készül, nem pedig a sorozat legutóbbi részeihez használt Dunia motorral. A multiplayer programról pedig olyan hírek jelentek meg korábban, hogy az alaszkai vadonban játszódó, extrakcióra épülő lövöldözős játék lesz. Mindkét cím megjelenése az előzetes tervek szerint 2025 őszén/őszén várható.

A korábbi Far Cry-főnök, Dan Hay 2021-ben hagyta el a Ubisoftot egy évtized után, hogy a Blizzard új túlélőjátékát vezesse.

Kövess Minket!



Gamer szótár