CS2: Felújított Italyval és átalakított füstökkel lepett meg minket a Valve

CS2: Felújított Italyval és átalakított füstökkel lepett meg minket a Valve

Gyönyörű lett az új Italy. Bár az remek kérdés, hogy ki fog túszokkal rohangálni 2023-ban?

Két hét sem telt el, de máris befutott a hatodik nagy bétacsomag a Counter-Strike 2-höz. A Valve ezúttal is a pályákhoz nyúlt hozzá elsősorban: Anubis és Ancient távoztak, a helyüket pedig átvette a tetőtől talpig felújított Italy. Ezen felül még pár apróbb változás is történt a játékban, de egyik sem akkora, mint a volumetrikus füst méretének átszabása.

Italynál maradva, az első CS2-es túszos pálya valami elképesztően szép lett. Rengeteg apróság került be a teljesen új textúrákon túl, amelyek feldobják a CS:GO-ban igen komor hangulatú pályát – például érdekes képek, feliratok, graffitik. Sőt, a piacon lévő zöldségeket és gyümölcsöket még fel is vághatjuk, ha épp nincs jobb dolgunk, mint Fruit Ninjázni. A zene mondjuk még mindig hiányzik. De legalább bekerült egy teljesen új sikátor, ami hosszút és közepet köti össze a gyorsabb játékmenet érdekében. Ha érdekel, hogyan is fest a pálya, érdemes megnézni a cikk végén található galériánkat!

Ezeket olvastad már?

A füsttel kapcsolatos változást néhány szóban össze lehet foglalni – magasabbak és keskenyebbek lettek –, de ennek az implikációi jóval összetettebbek. A volumetrikus füstök egyik legizgalmasabb tulajdonsága ugyanis az, hogy szabadon kitöltik a teret. Csak ez mostantól jóval korlátozottabb lesz, mert a magasságbeli változás miatt már nem terjednek ki olyan szélesen nyílt terekben. Például Dust2-n már nem lehet a klasszikus hosszúfüstöt hibátlanul megdobni egy füstből CS2-ben, mert nem elég széles hozzá, hogy kitakarja a lerakóra érkező T-ket. Tehát ilyen esetekben a füstök mérete jobban fog hasonlítani a CS:GO-hoz. De azért a volumetrikusság még nem válik teljesen okafogyottá, hiszen szűkebb vagy zárt helyeken továbbra is tényező lehet az, hogy hosszában elnyúlik vagy még magasabb lesz, ezzel kitöltve akár a teljes teret.

A változások teljes listája

[JÁTÉKMENET]
- Kikapcsolták a versengő játékmódokat
- Hozzányúltak a füst alakjához

[PÁLYÁK]
- Bekerült Italy a DM és a Casual játékmódokba
- Kikerült Anubis és Ancient

[GAZDASÁG]
- Egységesítették a StatTrak helyzetét mindkét CS2-es M4 modellen, hogy ne takarják ki a matricákat
- Változtattak a CS2-es M4A4-re tett matricák méretén, hogy ne takarják ki egymást

[VEGYES]
- Frissítették a túszok modelljeit

[HANG]
- Javítottak és változtattak a hangkeverésen

[MŰHELY ESZKÖZÖK]
- Több csapatbemutató támogatása

Galéria az új pályáról

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár


Közvetítések