Ebből a két videójátékból merített ihletet a Blue Beetle rendezője

Ebből a két videójátékból merített ihletet a Blue Beetle rendezője

Egy exkluzív interjúban számolt be erről a "másolásról" a szuperhősös film rendezője.

Már csak egyetlen nap van hátra, hogy végre megérkezzen a magyar mozikba Blue Beetle, azaz Kék bogár. A legújabb képregényadaptáció a DC Extended Universe tizennegyedik alkotásának tekinthető, az első, amelynek rendezői székébe Ángel Manuel Soto ült oda. A Puerto Ricó-i születésű szakember filmográfiája egyelőre még nem túl sok címet sorakoztat fel, de lehet pont egy szuperhős nyithatja meg számára az álomgyár kapuit. A még mindig csak 40 éves Soto egy exkluzív interjúban árulta el, hogy a Blue Beetle harcjeleneteit és fegyvereit melyik videójáték inspirálta.

Ezeket olvastad már?

Injustice 2 x Blue Beetle

A verekedős játékokból lassan Dunát lehet rekeszteni, azonban csak kevés van, amelyik átütő sikert tud elérni ezen az egyre telítettebb piacon. A Street Fighter-Tekken-Mortal Kombat szentháromság mellett mindenképpen említést kell tenni az Injustice-szériáról, ugyanis a legismertebb DC-karaktereket felvonultató bunyók kifejezetten pozitívan csapódtak le a rajongóknál. Sotót a 2017-ben megjelent Injustice 2 inspirálta, amikor megtervezte, hogyan is kell majd Blue Beetle-nek, azaz Jaime Reyesnek megküzdenie az ellenséggel. A rendező emellett azt is megemlítette, hogy Kék bogár sugárvetője szintén egy videójáték alapján készülhetett el. A blaster tervezésekor Mega Man lebegett a szeme előtt, mint egy olyan ikonikus fegyver, amit a gamerek többsége azonnal felismer.

A több mint 2 órás akció-kaland egy üde színfoltja lehet a Barbenheimer utáni heteknek, ugyanis az első visszajelzések alapján egy Spider-Man x Ms. Marvel kombót sikerült megalkotni, amiben hatalmas szerepet kap a latin-amerikai kultúra és a Toretto által annyit emlegetett család is.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN