Konditermen túl: Így készült fel pokoli módon Aaron Taylor-Johnson a Kraven szerepre

Konditermen túl: Így készült fel pokoli módon Aaron Taylor-Johnson a Kraven szerepre

A legjobb formájához nem csak a konditeremben kellett bizonyítania.

Befutott a Kraven, a vadász első kedvcsinálója, és mikor már azt hittük, hogy októberben be is ülhetünk rá a mozikba, jött a rossz hír: a Sony Pictures eltolta a filmet 2024. augusztus 30-ára. Ezek alapján pedig még egy esztendőt várnunk kell, mielőtt kiderülne mennyire jó vadász Sergei Kravinoff.

Ezeket olvastad már?

A trailer alapján egy komoly kis R kategóriás akciófilmet kapunk, és első ránézésre Kraven nem fogja majd vissza magát, ha az ellenfelek kiiktatásáról van szó. Ehhez azonban a színésznek is alaposan fel kellett készülnie fizikailag, és nem csak azért, hogy bírja a forgatásokat, hanem az izmos kinézete is fontos szerepet játszott a karakter megformálását illetően.

A címszereplőt játszó színész most elárulta, milyen intenzív edzésen és tömegelésen ment keresztül, hogy megtestesíthesse Pókember egyik ikonikus gonosztevőjét. Taylor-Johnson neve egyébként nem lehet ismeretlen, ha szuperhősfilmekről van szó: a színész először a két Kick-Ass-filmben nyújtott alakításával vált híressé, aztán a Marvel Moziverzumban is kapott egy kisebb szerepet Quicksilverként. Ahhoz azonban, hogy Taylor-Johnsonra a Sony is felfigyeljen és tálcán kínálja fel neki a Kraven, a vadász című film főszerepét, olyan edzésprogramon kellett átesnie, mint még soha.

A színész tudta, hogy a hasa és a karjai mennyire fontosak a karakter ábrázolását illetően, ezért a forgatások előtt már hónapokon át keményen edzett, és mire csúcsformába lendült 90 kilót nyomott. Ezen kívül meg kellett tanulnia négylábúként futnia, hogy hihető legyen Kraven állati ereje. A felkészüléshez a konditermes edzésen túl további extrákat is hozzáadtak, mint például szarvasokat cserkészett be egy valódi vadászat során, tanulmányozta a néhai vadvilági fotós, Peter Beard életét és munkásságát, és nem kevés időt töltött el Damian Aspinall természetvédővel a karakter minél hitelesebb életrekeltése érdekében.

Bár a Kraven, a vadászban nem szerepelhet Tom Holland Pókembere, vagy bármely más színész, aki a Marvel-hőst játszotta már filmben, J. C. Chandor rendező az Esquire-nek elárulta, hogy figyelembe vette a forgatások során Kraven képregényes sorsát:

„A Sony valószínűleg nem akarja, hogy ezzel kérkedjek, de a történet egy tragédia. Amikor a film stáblistája lepereg, ha valaki odafigyelt, akkor nem azt fogja azt érezni, hogy ez egy happy end volt.”

Kövess Minket!



Gamer szótár