Az utóbbi évek egyik leggagyibb szinkronos előzetesét kapta a Kraven, a vadász

Az utóbbi évek egyik leggagyibb szinkronos előzetesét kapta a Kraven, a vadász

Hát ez... elég gáz.

A Sonynál elkezdődött a Venom 3 forgatása, miközben egy másik projektjük, a Kraven the Hunter pedig már a premierhez közeledik. Az a Kraven, ami néhány nappal ezelőtt kapta meg első, meglehetősen brutális előzetesét. Végre a Sony sem fél majd az R-besorolástól, hiába szuperhősös film a téma, bevállalták a brutalitást, hogy a karaktert úgy tudják ábrázolni, ahogy az megérdemli.

Ettől függetlenül persze közel sem hibátlan az előzetes. Persze a Morbiusra emlékeztető gagyifaktort azonnal elfelejtjük, ha megnézzük a film magyar szinkronos előzetesét. Előre szólunk, ezt csak erős idegzetűeknek ajánljuk, na nem a filmbeli jelenetek, hanem a szinkron megvalósítása miatt.

Ezeket olvastad már?

Russell Crowe karakterének akcentusa... mintha az utca random emberét megkérték volna, hogy mondjon két szót orosz akcentussal. Idétlen, gagyi, gyerekes, már ez megadja a szinkronos előzetes alacsony alaphangját. Kivételesen ugorjunk most a videó végére, mert bár bele lehetne kötni Aaron Taylor-Johnson nem túl erélyes magyar hangjába is, az igazi arconcsapás az, amikor a film végén kimondják karakterének nevét. Kráven! Nem, nem viccelünk, Kráven, á-val... hagyok időt feldolgozni.

És akkor most gyorsan térjünk is vissza a videó egészéhez. Miért virít az előzetesen a 16-os karika? Miért vannak cenzúrázva a jelenetek? Sőt! Miért vannak kivágva jelenetek? Bár az amerikai korhatár besorolását még nem kapta meg hivatalosan a film, a színészek és a stáb elmondása alapján - valamint az első előzetes láttán - a film R-besorolást kap majd, azaz 17 éves korig kizárólag felnőtt felügyelettel lenne nézhető.

A szinkronos előzetest ide kattintva láthatod!

Ehhez képest, a magyar előzetesen csak 16-os karika virít, az egyes jelenetekben a vér el van feketítve, sőt, komplett jelenetek hiányoznak! Hol van, amikor Kraven valaki fejére csap egy medvecsapdát? Hol van az a jelenet, amikor torkon szúr valakit vagy, amikor nemes egyszerűséggel valakinek a koponyájába állítja kését?

Természetesen értjük, hogy ezek sokak számára felkavaró jelenetek lehetnek és semmiképp sem gyermekeknek valóak, de pont ez veszi el a film egyik legnagyobb erejét, a brutalitást! A Sony bevállalja, hogy ez a film igenes felnőtteknek szól, de az első magyar előzetes alapján úgy tűnik, mi csak egy cenzúrázott, lebutított verziót kapunk majd, amiből köszönöm szépem, de én például nem kérek.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Közvetítések