Cillian Murphy gyárkéménnyé alakult a Peaky Blinders forgatásán, ami majdnem gajra vágta

Cillian Murphy gyárkéménnyé alakult a Peaky Blinders forgatásán, ami majdnem gajra vágta

Tényleg úgy füstölt, mint egy gyárkémény, amely már az egészségére is hatással volt.

Sokszor jól mutat a filmekben vagy a sorozatokban, ha egy szereplő rágyújt, de bizonyos esetekben nem csak azért teszik ezt, mert badassnak néznek ki tőle, hanem mert egyszerűen így válik hitelesebbé a karakterük. Ilyen volt például Cillian Murphy esetében az Oppenheimer című film is, ahol a cím- és egyben főszereplőt alakítva kénytelen volt bagózni. Emiatt egyébként megannyi országban a cenzúra áldozata lett az alkotás, hiszen a 3 órás játékidő alatt nem egyszer előkerült a cigi a jóvoltából.

Ezeket olvastad már?

Ez a mennyiség azonban eltörpül a Peaky Blinders (Birmingham) alatt elszívott cigaretták száma mellett, legalábbis Cillian Murphy esetében biztosan. Az ír színész ugyanis évadonként 3 ezer, azaz összesen 18 ezer száll cigarettát füstölt el a hat évad alatt. Nem véletlenül döntött úgy, hogy a jövőben – egy jó ideig biztosan – nem szeretne olyan szerepeket vállalni, ahol bagózni kell. Bandavezérként a láncdohányzás elég komoly hatással volt az egészségére, és bár nikotin- és dohánymentes kellékcigit használtak, az állandó szipákolással járó kátrány- és szén-monoxid-bevitel nagyon nem tett jót neki. A pláne az egészben, hogy ő a való életben egyáltalán nem szokott rágyújtani. Miután tehát némileg hazavágta a szervezetét, az Oppenheimer az utolsó film, amiben dohányozni láthatjuk.

„Annak idején az emberek éjjel-nappal szívták a cigit. Meg is kértem a kellékeseket, hogy számolják már, mennyit használtunk el egy évad alatt.”

Az más kérdés, hogy mi lesz a már előzetesen megszellőztetett Peaky Blinders mozifilmmel, amely végleg lezárná Shelbyék történetét.

Kövess Minket!



Gamer szótár