Hamarosan befut Netflixre minden idők két legjobb világháborús sorozata!

Hamarosan befut Netflixre minden idők két legjobb világháborús sorozata!

Szeptember 15-én landol a legnépszerűbb streamingplatformon A hős alakulat (IMDb: 8.3) és Az elit alakulat (IMDb: 9.4).

2023 júniusában jelentette be Netflix, hogy egy sor licencelt tartalmat szerez meg az HBO-tól. Ezt az ígéretüket aztán be is tartották és elsőként a Nagypályások (Ballers), valamint a Bizonytalan (Insecure) című sorozatokkal kedveskedtek a felhasználóknak. Most pedig a valaha elkészített két legjobb világháborús szériával folytatják a sort: jön a streamingszolgáltató kínálatába a A hős alakulat (The Pacific) és Az elit alakulat (Band of Brothers).

Ezeket olvastad már?

A történész Stephen Ambrose azonos című könyve alapján leforgatott Band of Brothers a 101. légideszant hadosztály 506. ejtőernyős gyalogezredéből az Easy századának útját követi nyomon a Camp Toccoa-i kiképzéstől a D-napig, de szerepet kap a szériában a Market Garden hadművelet, az ardenneki csata és Németország kapitulációja is. A sorozatot először 2001 szeptembere és novembere között sugározta az HBO. Az elit alakulat egy valódi all-star stábot vonultat fel, akik közül jó néhányan a produkció debütálásakor még csak a karrierjük elején jártak: Damian Lewis (Milliárdok), Ron Livingston (Office Space), Michael Fassbender (12 év rabszolgaság), Michael Cuditz (The Walking Dead), Stephen Graham (This is England), Simon Pegg (Star Trek), Tom Hardy (Venom), James McAvoy (X-Men), Dominic Cooper (Preacher), Andrew Scott (Fleabag).

A másik klasszikust két könyv, Eugene Sledge With the Old Breed: At Peleliu and Okinawa és Robert Leckie Helmet for my Pillow című könyvei ihlették. A Csendes-óceáni hadszíntéren a két szerző, valamint John Basilone tüzér őrmester útját és tapasztalatait mutatja be a sorozat. Mindhárom férfi az 1. tengerészgyalogos hadosztályban szolgált.

A hős alakulat is egy rendkívül tehetséges szereplőgárdával dicsekedhet: James Badge Dale (The Departed), Joseph Mazzello (Jurassic Park), Rami Malek (Bohemian Rhapsody) és Jon Bernthal (The Punisher). A szériát először 2010 márciusa és májusa között lehetett látni az HBO-n.

A két sorozat között nyolc Primetime Emmy-díjat nyert Steven Spielberg és Tom Hanks (nekik köszönhetjük a Ryan közlegény megmentése című filmet) mindkettőnél executive producerként működött közre.

Kövess Minket!



Gamer szótár