A Remedy más játékai visszaköszönnek az Alan Wake 2-ben

A Remedy más játékai visszaköszönnek az Alan Wake 2-ben

Sokan már többet beleláttak a trailerbe, mint kellett volna.

Már 13 év telt el azóta, hogy megismertük a kultikus horror-thrillert és annak címszereplőjét, Alan Wake-et: egy bestseller-írót, aki eltűnt feleségét, Alice-t próbálja megtalálni, miközben legújabb sorozatgyilkos-regényének – amelynek megírására nem emlékszik – eseményei életre kelnek. Az elmúlt bő évtizedben Alan egy álomvalóság, a Sötét Hely (Dark Place) csapdájába esett, és egy új történetet próbál írni, amely kiszabadítja őt börtönéből.

Már többször láthattuk videón az Alan Wake 2-t, ám ezek eddig Saga Anderson karakterére koncentráltak (a játékosok mindkettő szerepében is játszhatnak majd), egy FBI-ügynökre, aki társával, Alex Casey-vel egy Bright Falls-i rituális gyilkosságsorozat után nyomoz. Ahogyan az várható volt, a legújabb trailer viszont már az írót állítja középpontba, és azt, hogy hol volt mindvégig. 

Ezeket olvastad már?

A képsorokat látva természetesen a rajongók elkezdték képkockánként darabokra szedni a klippet, és érdekes következtetésekre jutottak. Azonban mielőtt nagyon elszabadultak volna az indulatok, a kreatív igazgató,  Sam Lake egy interjú során elárulta, hogy a Control ugyanabban a világban játszódik, azonban a Max Payne és a Quantum Break egyikkel sincs kapcsolatban. 

Pedig utóbbira volt gyanú. Lake megemlítette Dylan karakterét, Jesse bátyját a Controlból, aki azt állította, hogy álmában találkozott egy Mr. Door nevű férfival. Úgy írta le őt, mint a multiverzum utazóját, aki végtelenül "váltogatja" a valóságokat. Az Alan Wake 2 legutóbbi trailerében David Harewood színész látható Mr. Door szerepében. Lake arra utalt, hogy bizony Mr. Door karaktere mindkét játékban ugyanaz. Egy rajongói elmélet szerint Mr. Door egyben Martin Hatch is a Remedy 2016-os időhajlítós játékából, a Quantum Breakből. Lake azonban annak ellenére, hogy nem akarta lelőni a rajongói elméleteket, elismerte, hogy a stúdió korábbi játékai közül a Max Payne és a Quantum Break nem része a Remedy Connected Universe-nek. Azonban a Control számos ponton kapcsolódik majd az Alan Wake 2-höz, olyannyira, hogy Lake szerint a rajongók meglepődnek azon, hogy mennyi. A piros fény például része annak az utazásnak, amit a Remedy a Controlnál kezdett el, de a trailer végén hallható suttogó kántálás nagyon hasonlít a Hissre, a Controlban bemutatott dimenzióközi erőre. Azonban azt hangsúlyozták, hogy a készülő játék elsősorban egy folytatás, így nem kell minden Remedy-játékot kijátszani ahhoz, élvezni tudjuk az október 27-én érkező alkotást, de talán motivál majd arra, hogy megkeressük ezeket a korábbi játékokat, és megismerjük őket.

Az Alan Wake II október 27-én jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Series X/S-re és PC-re az Epic Games Store-ban.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN