IESF WEC 2023: Pár nap és szerverre lép a Magyar CS:GO Válogatott!

IESF WEC 2023: Pár nap és szerverre lép a Magyar CS:GO Válogatott!

A Magyar E-sport Válogatott az A-csoportban kezdi meg a menetelést az IESF CS:GO VB-n.

Idén a romániai Jászvásárban rendezik meg az IESF E-sport Világbajnokságot, amelyen az európai selejtezős siker után Magyarország is képviselheti magát CS:GO-ban, Tekken 7-ben és eFootballban. Az augusztus 26. és szeptember 3. közötti esemény CS:GO versenyén a tét nem kevesebb, mint 100 ezer dollár és az örök dicsőség lesz, elvégre kevesen mondhatják el magukról, hogy világbajnoki érmet szereztek CS:GO-ban. De hogyan is fog kinézni ez a torna?

A 24 csapatos versenyen a szervezésért felelős Románia mellett Magyarország, Észak-Macedónia, Csehország, Belgium, Németország, Dánia, Svédország, Ukrajna, Lengyelország, Szerbia, az Amerikai Egyesült Államok, Guatemala, Kolumbia, Argentína, Üzbegisztán, Mongólia, Indonézia, Vietnám, Szaúd-Arábia, Ausztrália, Tunézia, Algéria és Mauritius vesz részt.

Ezeket olvastad már?

A csapatok négy darab hat fős csoportban kezdik meg a játékot, ahol körmérkőzéses formátumban Bo1-eket játszanak – amennyiben szükséges, hosszabbítással. A Magyar E-sport Válogatott az A-csoportban játszik, azaz Argentína, Románia, Németország, Mongólia és Vietnám ellen kell bizonyítania majd.

Minden csoportból a három legjobb jut tovább a rájátszásba, vagyis összesen a mezőny fele, tizenkét ötös – ők egy egyenesági-kieséses ágrajzon folytatják a versenyzést. Pénznyereménnyel azonban csakis a három legjobb csapat távozhat Jászvásárból, a dobogós helyekre pályázik majd minden alakulat.

Íme a 2023-es IESF WEC CS:GO díjazása:

  1. helyezés: $50 000
  2. helyezés: $30 000
  3. helyezés: $20 000

Tavasz óta némiképp változott a válogatott felállása, de bíznunk kell benne, hogy a cserék a csapat érdekét szolgálták és egy olyan magyar CS:GO válogatottat láthatunk majd, akik megugorják az eléjük kerülő akadályokat. Sőt, azt is tudjuk már, hogy mikor és kik ellen lépnek szerverre! Egyértelműen Románia (lauNX, XELLOW, s0und, Blytz és BTN) és Németország (skyye, ArroW, hyped, faveN, kyuubii és TuGuX) lesznek legnagyobb ellenfeleink, de a többieket sem szabad lebecsülnünk. Bármikor okozhat meglepetést az ázsiai és a dél-amerikai CS is, főleg, hogy ezekre a felállásokra sokkal nehezebb demózni és felkészülni, mint a szezon többi részében megszokott csapatra.

A csapat több napos bootcampen vett részt a Gamerlandben, ahol a szerveren és szerveren kívül is összerázódhattak a srácok és kellőképpen felkészülhettek az előttük álló meccsekre. A bootcamp pillanatait a válogatott Insta profilján követhetitek.

A Magyar CS:GO Válogatott felállása:

  • Homoki Áron - Aaron (RUBIK)
  • Török Norbert - msN (RUBIK)
  • Fercsák András - coolio (RUBIK)
  • Fodor Levente - fleav (RUBIK)
  • Hebők Xavér - xavi (Partizan)
  • Szloboda Lajos -  SZLOBESZKOV (RUBIK) - edző

A Magyar CS:GO Válogatott csoportkörös mérkőzései:

  • 08.26: 12:00 - Magyarország vs Argentína
  • 08.26: 18:00 - Magyarország vs Románia
  • 08.27: 12:00 - Magyarország vs Németország
  • 08.27: 13:30 - Magyarország vs Mongólia
  • 08.27: 16:30 - Magyarország vs Vietnám

Tarts velünk a következő napokban is és szurkoljunk együtt a Magyar CS:GO Válogatott mérkőzésein, amiket élőben követhettek majd az Esport1TV Twitch csatornán! Ott találkozunk!

Kövess Minket!



Gamer szótár