Baldur's Gate 3: Egy játékos felfoghatatlanul pusztító hobbit talált magának

Baldur's Gate 3: Egy játékos felfoghatatlanul pusztító hobbit talált magának

A videójátékokban nem ritka, hogy a játékosok halomra ölnek NPC-ket, de ezen a téren is vannak szintek, egy Baldur's Gate-játékos pedig nem aprózta el.

Mivel a Baldur's Gate egy szerepjáték, a játékosok rendkívül színes és változatos karaktereket készíthetnek, igaz ez a külsőjükre és a személyiségükre egyaránt. Azt is ki lehet választani, hogy milyen értékrenddel bírjon a karakterünk, legyen hős, vagy inkább gonosztevő.

Utóbbihoz egy jó személyiségjegy a Dark Urge, ami miatt a karakterünk él-hal az öldöklésért és alig várja, hogy végre lekaszabolhasson valakit. Persze ezt is lehet különböző vehemenciával játszani, és egy caufenkamp nevű játékos megmutatta az egyik legnépszerűbb közösségi fórumon, hogy bizony ő maximális fordulatszámon pörög és nem kegyelmez senkinek, aki az útjába kerül. Képeken is eldicsekedett tettével, miszerint az első felvonás során végzett szinte minden szereplővel.

Ezeket olvastad már?

Ez már önmagában nagyon brutális, de itt nem állt meg, és a legkegyetlenebb sorozatgyilkosokat megszégyenítve összegyűjtötte a holttesteket egy szobában („természetesen” faj és szörnytípus szerint szortírozva). Persze ekkora hullahegyeket mozgatni nem egyszerű és nagyon időigényes, ezért ehhez ő is egy olyan modot használt, ami megkönnyítette a szállítást. Ez persze nem von le semmit az érdemeiből.

Két dolgot mindenképpen leszűrhettünk az esetből: egyrészt a játékos borzasztóan kitartó, de igencsak ijesztő is közben. Másrészt ezek szerint ő látott olyan a táblát a garázs előtt, hogy NPC-hulla tároló (a Ponyvaregény rajongóktól elnézést kérek). 

Ez az eset is rávilágít arra, hogy a Baldur's Gate mennyire zseniálisan sikerült és tényleg lehetővé teszi, hogy olyan világot, karaktert és játékmenetet álmodjunk meg, amilyet szinte csak szeretnénk. 

Kövess Minket!



Gamer szótár

NPC