Még a Riot Games alapítói is Counter-Strike rajongók

Még a Riot Games alapítói is Counter-Strike rajongók

Egy megosztó milliárdost és egy egykori denevérembert is kiszúrtak a Los Angeles-i finálé során.

Szombaton az EG győzelmével ért véget a VCT Champions eseménye. A nehéz szezonrajt után abszolút megérdemelten emelhették magasba a trófeát Potterék. De mielőtt minderre sor került volna, a Riot Games alapítói megválaszoltak pár égető kérdést a Valorant kapcsán.

Marc Merrill és Brandon Beck pedig nem beszéltek félre, amikor arról kérdezték őket, hogy mi inspirálta a játékot. Beck ugyanis egyértelműen rávágta, hogy a fejlesztők közül többen Counter-Strike rajongók, ezért akartak egy saját játékot a zsánerben:

Ezeket olvastad már?

A Valorant Champions Tour döntőjén egyébként több híresség is részt vett. Az egykoron Batmant is játszó Ben Afflecket mezvásárlás közben, míg a Tesla, a SpaceX és a Twitter X tulajdonosaként ismert Elon Muskot a nézőtéren szúrták ki a kamerák:

Ilyen téren is van egy kis különbség a CS:GO és a Valorant között. Ugyanis a Counter-Strike rajongók megosztó milliárdosok és denevéremberek helyett általában Neymar Jr. kaliberű labdarúgókat láthatnak a Majorök nézőterén szurkolni. Meg olykor felnőttfilmes „művésznőket”. De kinek mi – mi nem ítélkezünk!

Borítókép: Riot Games

Kövess Minket!



Gamer szótár