MNEB LoL: Összeállt a mezőny, ez a 4 csapat harcol a 2023-as majorön

MNEB LoL: Összeállt a mezőny, ez a 4 csapat harcol a 2023-as majorön

Négy csapat, de csak egyikőjük lehet 2023 abszolút magyar bajnoka League of Legendsben.

Befordult a célegyenesbe a Magyar Nemzeti LoL Kupa powered by K&H 2023-as kiírása, ugyanis kevesebb mint egy hónapon belül elrajtol az utolsó megmérettetés az idei év eddig legjobban teljesítő négy csapata között. A majorre meghívást kapott a Lenovo Legion Honvéd, a Nem broken az ADC xd, az Edifier Afterglow Esports Egyesület és a Békéscsabai E-sport Egyesület. Velük találkozhatsz majd a szeptember utolsó két hétvégéjén megrendezésre kerülő meccsnapokon, ahol eldől a 850 000 forintos összdíjazás sorsa.

Miért ez a négy klub vehet részt a majorön?

A hivatalos szabályzat alapján a három minor eredményeit kellett alapul venni, amikor kialakította a versenyszervező a mezőnyt. A Lenovo Legion Honvéd két bajnoki cím és egy ezüstéremmel megkerülhetetlen szereplője az utolsó felvonásnak, ahogy Domáék is, akik szintén bajnokok lettek, valamint egy második helyezést is begyűjtöttek. Az EGW az első minoron bronzérmet szerző Team Plague játékosaival erősített a második és harmadik minorre, így az ő részvételük sem lehetett kérdéses. A BEE csak az első minoron indult, de ott rögtön a döntőig meneteltek, amelynek köszönhetően megelőzték az elszámolásnál a MetaTensei Esports és a Golden Fox Esport együttesét.

Mikor zajlanak majd a major küzdelmei?

Az első Bo3-akat szeptember 23-án rendezik meg, majd szeptember 24-én fordul a mezőny a felső ági döntőre és az alsóági elődöntőre. Szeptember 30-án Bo5-ben küzdenek meg először az alsóági döntőbe jutott ötösök, majd október 1-jén 16:00-tól érkezik a finálé, ahol eldől, melyik csapat játékosai emelhetik magasba a virtuális trófeát Magyarország legrangosabb versenyén.

Az összes meccset élőben követheted az esport2tv Twitch-csatornán, tenyerelj rá a követésre, akkor biztosan nem maradsz le róluk!

Kövess Minket!



Gamer szótár