Székesfehérvárról indul a 2023-as OGEX!

Székesfehérvárról indul a 2023-as OGEX!

A királyok városában veszi kezdetét az idei eseménysorozat.

A 2022-es sikerek után 2023-ban is megrendezésre kerül az Országos Gaming Expo, vagyis az OGEX. Az ingyenesen látogatható eseménysorozat keretei között a résztvevők olyan programokon vehetnek részt, mint a modern és retró videojátékok, az online és offline ügyességi próbák, videojátékos kompetenciamérés, valamint nyomon követhetik az OGEX 2023 Open Rocket League kupájának területi döntőit.

Az idei OGEX első állomása nem lesz más, mint a királyok városa, Alba Regia, vagyis Székesfehérvár, Fejér vármegye vármegyeszékhelye ahová szeptember 8-án reggel 10 órától 18 óráig látogathatunk el az Alba Regia Sportcsarnokba. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött, mely IDE KATTINTVA vagy a helyszínen is elérhető. Ha pedig kíváncsiak vagytok a részletes programtervre, látogassatok el az OGEX weboldalára.

Ezeket olvastad már?

A Közép-Dunántúl központja országunk egyik leggazdagabb múltú városa, volt a középkori Magyar Királyság fővárosa, királyi székhely, valamint koronázóváros is, emellett a nemzetközi szinten is gyönyörű barokk óvárosa festői képet tár elénk. Már az ókorban is jelentős központ volt, a rómaiak Gorsium néven alapították a vármegyekszékhely elődjét, azonban egyes tanulmányok szerint már az őskorban is éltek Székesfehérvár területén. Fejér vármegye központja volt az első olyan város, amely önkormányzati privilégiumot kapott III. István királytól 1170-ben, így a jelentősége gyakorlatilag ezeréves múltra tekint vissza.

Székesfehérvár ma európai szinten kiemelkedő vasúti és gazdasági központ, amelyhez olyan hatalmas ipari szereplők kapcsolódnak, mint az Ikarusz vagy a Videoton gyárak – utóbbi nevét pedig a ma már Fehérvár FC-ként ismert csapat is magáénak tudta. Székesfehérvárnál tökéletesebb nyitánya nem lehetne az OGEX-nek – reméljük, nagyon sokatokkal találkozunk az első megállónál!

Kövess Minket!Gamer szótár


Gaming - Idén is kiosztották az Év E-sportolója díjakat

Kilencedik alkalommal adták át a K&H „Az Év E-sportolója 2023” díjakat. Évről évre azok a magyar sportolók jogosultak az elismerésre, akik hazai vagy nemzetközi csapatban képviselik a sportágat. Idén 18 kategóriában vehették át érdemeiket a digitális sport legjobbjai.