Mesterséges intelligencia bannol majd CoD-ból, ha online szitkozódsz

Mesterséges intelligencia bannol majd CoD-ból, ha online szitkozódsz

A toxikus játékosok még kevesebb teret kapnak, hogy elrontsák más játékosok napját.

Az Activision elkezdte tesztelni az új, mesterséges intelligenciával működő hangcsevegést moderáló rendszert a Call of Duty-játékokhoz. A kiadó a Call of Duty: Modern Warfare 2-n és a Call of Duty: Warzone 2.0-n belül indította el a technológia bétatesztjét Észak-Amerikában. A terv az, hogy a rendszert a Modern Warfare 3 novemberi megjelenésével egy időben világszerte bevezetik.

„A Call of Duty új voice chat-moderációs rendszere a ToxModot, a Modulate mesterséges intelligenciával működő technológiáját használja, hogy valós időben azonosítsa és büntesse a sértő beszédet – beleértve a gyűlöletbeszédet, a diszkriminatív megnyilvánulást, a zaklatást és egyebeket” – fogalmazott az Activision.

Ezeket olvastad már?

Ez egy újabb fegyver az Activision kezében, hogy visszaszorítsa a káros magatartást a játékon belül. Ez ellen már jó ideje küzdenek, figyelik a szöveges üzeneteket (14 nyelven), a felhasználóneveket, és kiterjedt jelentési rendszert építettek ki. A Modern Warfare 2 tavalyi megjelenése óta az Activision állítása szerint több mint egymillió olyan fiók hang- és/vagy szöveges csevegését korlátozták, amelyek megsértették a Call of Duty magatartási kódexét. Állítólag a játékosok 20%-a nem követte el újra a szabálysértést, miután megkapta az első figyelmeztetést, míg azok, akik mégis, olyan büntetéseket kaptak, mint a hang- és szöveges csevegés letiltása, valamint az ideiglenes fiókkorlátozás. Csak támogatni tudjuk, hogy megpróbálnak olyan környezetet teremteni, ahol a közösség egyetlen tagja sem érzi magát elnyomva vagy megalázva olyanok által, akik nincsenek tekintettel senki másra.

A Call of Duty Modern Warfare III november 10-én jelenik meg PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re.


AZ ÚJ CALL OF DUTY: MODERN WARFARE 3-RA MÁR MOST IS LECSAPHATSZ A KONZOLVILÁGBAN!

Kövess Minket!



Gamer szótár