Egy lépéssel közelebb került a The Elder Scrolls VI a megjelenéséhez

Egy lépéssel közelebb került a The Elder Scrolls VI a megjelenéséhez

Végre leporolta a Bethesda a Skyrim várva várt folytatását. Kár, hogy még odébb van a megjelenés.

A Bethesda megerősítette, hogy a 2018-ban bejelentett, de azóta már-már elfeledett The Elder Scrolls VI még mindig készül. Todd Howardék űrutazós kalandja, a Starfield, szeptember 6-tól lesz játszható, ezért nem meglepő, hogy a várva várt TES-t is leporolják végre. Bár az új The Elder Scrollsról szóló hírekben rendre előkerül, hogy még évekre vagyunk a megjelenéstől, tehát nem kell még nagyon beleélni magunkat. Bizonyára azért van ez így, mert arra számítanak, hogy még egy ideig a Starfieldet kell foltozgatni – Bethesda-dolog ez, tudjátok jól.

Ennek ellenére az új TES most már nem csak egy ötletdoboz szintjén létezik, hiába jelentették be évekkel azelőtt, hogy bármi kézzelfoghatót is csináltak volna hozzá. Tervek is vannak, nem is kicsik. Persze a kivitelezés, az más kérdés. De jó hír, hogy a Bethesda kiadásért felelős feje, Pete Hines, egy interjúban azt mondta a minap, hogy befejezték az előzetes munkálatokat és most már hivatalosan is elindult a fejlesztés!

Ezeket olvastad már?

Csak egy bibi van ezzel: ez még nem jelenti azt, hogy most már teljes erőbedobással TES-lázban ég az iroda és ezért hamarabb megkaphatjuk majd a Skyrim várva várt folytatását. De ezt majd Mr. Hines kifejti alább:

„Igen, vannak embereink, akik a The Elder Scrolls VI-on dolgoznak, de a stúdió nem erre koncentrál jelenleg. Vagyis nem, nem fogtok egyhamar hallani a The Elder Scrolls VI-ról. A Starfield most a fókusz és még egy ideig az is marad az elsőszámú prioritásunk, csak utána beszélhetünk bármi másról. [A The Elder Scrolls VI] fejlesztés alatt áll, de ez még a fejlesztés korai fázisa.”

Kövess Minket!



Gamer szótár