Hirdetés

Zalaegerszegre is ellátogat az idei OGEX Roadshow!

Az OGEX idén is ellátogat Zalaegerszegre!

Hirdetés

Zala vármegye a Dunántúl délnyugati részén helyezkedik el, a nyugat-dunántúli régió részeként. Északról Vas vármegye, keletről Veszprém vármegye, délről Somogy vármegye, nyugatról pedig a horvát és szlovén határ szegélyezi. Zala hazánk egyik legkisebb területű vármegyéje, az ország területének mindössze 4,06 %-át teszi ki.

Vármegyeszékhelye Zalaegerszeg, amelyet sokan a templomok városának is hívnak, ugyanis a magyar és nemzetközi szinten is kisvárosnak számító, kicsit több, mint 50 ezres népességű városban 11 templom található. Ennek oka az, hogy az elmúlt 130 év során rengeteg peremvidéket kapcsoltak hozzá. Magyarország természeti értékekben egyik leggazdagabb vidéke Zala vármegye. Területén két nemzeti park osztozik: nagyobbrészt a Balaton-felvidéki Nemzeti Park illetékessége alá tartozik, míg az észak-nyugaton található pár település már az Őrségi Nemzeti Park része. A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkhoz tartozik a Kis-Balaton medencéje, mely napjainkban nemcsak hazai, de nemzetközi jelentőséggel is bír természeti kincsei és változatos élővilága miatt.

Ezeket olvastad már?

Zala vármegye tehát a természetjárók nagy kedvence lehet, főleg a Balatonnak, valamint a fent említett nemzeti parkoknak köszönhetően. A futballrajongóknak Zalaegerszeg városa, pontosabban a ZTE csapata ugorhat be elsőként, akik a 2000-es évek elején történelmi pillanatokat élhettek át a Puskás Ferenc Stadionban, amikor is Koplárovics Béla hosszabbításban lőtt góljával sikerült elverniük az angol liga bronzérmes Manchester United brigádját.

Most viszont Zalaegerszeg és a megye lakói nem élő futballban, hanem egy kicsit módosított „autósfociban” próbálhatják ki magukat majd az Országos Gaming Expo (OGEX 2023) rendezvényein, amely idén is bejárja az összes vármegyeszékhelyet, szeptember 13-án pedig Zalaegerszeget is! Itt nem csak videojátékokban, de társasjátékokban, videójátékos kompetencia felmérésben, egyéb fizikai aktivitást igénylő játékokban is megmérettethetik magukat azok, akik részt vesznek az ingyenesen látogatható OGEX 2023 programjain! A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött, mely IDE KATTINTVA vagy a helyszínen is elérhető. Ha pedig kíváncsiak vagytok a részletes programtervre, látogassatok el az OGEX weboldalára. A rendezvény 10 és 18 óra között látogatható.

Kövess Minket!Gamer szótár


Hirdetés
Hirdetés