James Gunn szerint inkább ne nézd meg A galaxis őrzői 3-at a Disney+-on

James Gunn szerint inkább ne nézd meg A galaxis őrzői 3-at a Disney+-on

Meg is indokolta, hogy miért jobb az egyik, mint a másik.

A rendező nem rég töltötte be az 57. életévét és kitért arra, hogy szerinte mi a különbség az MCU és a DCU között, pedig utóbbiban még nem is tudott egyelőre bizonyítani. Az általa – és Peter Safran által – ráncbaszedett DC filmes univerzum csak 2025-ben debütál a Superman: Legacy-val, így hát egyelőre nem tudjuk képes lehet valami igazán maradandót alkotni a Warnernél is. Ráadásul egyelőre dolgozni sem nagyon tud, mivel javában zajlik a SAG-AFTRA sztrájk, ami gyakorlatilag leállította a filmgyártást Hollywoodban. Ha pedig már felszabadult némi ideje, akkor ismét a közösségi média felé vette az irányt, hogy megmondja a tutit. Arra buzdítja ugyanis a rajongókat, hogy legújabb filmjét, A galaxis őrzői Vol. 3-at különleges formátumban nézzék meg a Disney+-on.

Ezeket olvastad már?

A szuperhős filmek szakértője – bár egyesek szerint inkább megrontója – láthatóan nagy gondot fordít filmjeire, és ez alatt A galaxis őrzői trilógiát vagy Az öngyilkos osztagot (2021) kell érteni. Ezt szem előtt tartva nem meglepő, hogy a rajongóknak a streamingplatformon is a legjobbat szeretné, ha már az ő művei elé ülnek le az otthon kényelmében. A galaxis őrzői kapcsán éppen ezért elmondta Gunn, hogy érdemes a szélesvásznú opciót választani Űrlordék legújabb kalandját illetően. Mivel nem rég került fel a Disney+-ra, ezért újdonságként két verzióban is elérhető az alkotás a platformon: Widescreen (vágott, fekete sávokkal alul és felül) és IMAX Enhanced (fekete sávok nélkül, a jelenetek extra részei is láthatóak).

Gunn úgy van vele, hogy egyértelműen a szélesvásznú (Widescreen) verziót preferálja és ezt javasolja a nézőknek is az IMAX helyett.

„A 'szélesvásznú' változat vegyes képarányú, és én azt preferálom. Sok rendező 2.35-ben forgat. A 'Vol. 3'-ban szereplő részeket 1.90-re, illetve 2.35-re alkották meg, és a történetmesélés bizonyos pontjain történnek, így én ezt a módot részesítem előnyben, ha a filmet a tévében nézem. De persze néha jó dolog megnézni az összes verziót, sőt én a 3D-ket is kedvelem.”

Az összehasonlítás kedvéért itt a film szélesvásznú változata szemben az IMAX Enhanced nézettel, pontosan ugyanarról a képkockáról. Megfigyelhető, hogy IMAX-ben sokkal több részlet válik láthatóvá a filmben, például Groot fejének teteje:

James Gunn elmondta, hogy mivel A galaxis őrzői vol 3. IMAX Enhanced-ben egyáltalán nincs levágva alul és felül, ezért a képarány nem tud oda-vissza váltogatni.

Kövess Minket!



Gamer szótár