Káoszba döntötte New Yorkot a Twitch egyik legnagyobb sztárja

Káoszba döntötte New Yorkot a Twitch egyik legnagyobb sztárja

Több ezer ember szeretett volna PlayStation 5-öt ajándékba, de csak rendőrségi intézkedés jutott nekik.

Egy teljesen abszurd eset rázta meg New York városát a hétvégén, ugyanis több ezer ember tombolt a Union Square-en az ingyenes PlayStation 5 eszközökre várva. Ahogy annak „lenni kell” mindezt üvegeket, köveket és festékes dobozokat dobálva tették, hiszen máshogyan nem is lehet. Miért lehetséges ez?

A Twitch egyik legnagyobb sztárjának számító Kai Cenat – aki az idei év elején minden idők legtöbb feliratkozóval rendelkező streamere lett és több mint 10 millió követője és feliratkozója van a különböző közosségi oldalakon – közzétette, hogy 300 PlayStationt, PC-ket és egyéb eszközöket és ajándékkártyákat szándékozik kiosztani. Helyi idő szerint péntek kora délután kezdtek el a rajongók összegyűlni, ekkor még nem is volt semmi gond. Azonban 15 óra körül már több százan gyűltek össze New York egyik legforgalmasabb vonatmegállóját körülvevő utcákon. Autókra és a pályaudvar bejáratának tetejére másztak fel, és üvegekkel dobálták meg a kiérkező rendőröket.

Ezeket olvastad már?

Erre válaszul a legmagasabb rendőri készültséget rendelték el (ez a katasztrófák esetére fenntartott négyes készültséget jelenti), nagyjából 1000 rendőrt vezényeltek a helyszínre, ami jól jelzi, mekkora volt ott a káosz. A még nagyobb problémák elkerülése érdekében a metrók sem álltak meg a közeli állomáson. Amikor Cenat odaért a helyszínre, még a rajongókkal való találkozás előtt élőzött, és elárulta, hogy rengetegen vannak, de kialakult egy kis rendbontás, ami miatt már könnygázt is be kellett vetni. Felhívta a figyelmet arra, hogy mindenki saját magáért felel és úgy kommentálta a történéseket, hogy „háború van odakint”. Miután kíséretével és testőreivel kiszállt a buszból és elindult a tér felé, annyi rajongó rohamozta meg, hogy csak a biztonságiak segítségével jutott át.

„Korábban is találkoztunk már ilyen dolgokkal, de ilyen szintű veszéllyel még soha, amikor a fiatalok nem hallgattak a parancsainkra. Voltak emberek, akik lapátokkal, fejszékkel és más építőipari szerszámokkal mászkáltak. Emellett egyesek tűzijátékot is gyújtottak. Ezeket a rendőrök felé dobálták, és egymást dobálták” – mondta Jeffrey Maddrey, a New York-i rendőrség osztályvezetője. 

Cenat végül a hatóság segítségével elmenekült a helyszínről, egyes rajongók még ilyenkor is követték volna és lógtak le arról az autóról, amiben feltételezhetően ült. Persze nem mindenki bírta erővel és szépen sorba potyogtak le a mozgó járműről. A streamer ellen vádat emelt a rendőrség, legalább két rendbontásra való felbujtás és törvénytelen gyülekezés miatt kell a bíróság előtt felelnie, ugyanis nem jelentette be előre a szándékait a hatóságok felé,  de rajta kívül is több mint 60 letartóztatást hajtottak végre a rend éber őrei.

Kövess Minket!



Gamer szótár