Új minőségi beállítással kedveskedik a Youtube a premium felhasználóknak

Új minőségi beállítással kedveskedik a Youtube a premium felhasználóknak

Egy újabb érv az előfizetés mellett, legalábbis a platform szerint.

Egyre több a reklám a legnagyobb videómegosztó portálon és bár számítógépen ki lehet ezt védeni adblocker segítségével, okostelevíziókon és okostelefonokon roppant bosszantó tud lenni ez a jelenség. Erre találta ki a Youtube, hogy havidíj ellenében premium szintre lehet emelni a felhasználói fiókot és onnantól kezdve volt reklám, nincs reklám. Ez a szolgáltatás jelenleg 1790 forintba kerül havonta, miközben néhány további extra dolgot is tartalmaz a reklámmentességen túl.

Ezeket olvastad már?

Letölthetővé válnak a tartalmak, valamint ha telefonon hallgatunk zenét vagy podcastot, akkor nem jelent gondot a billentyűzár aktivációja sem, mert a háttérben tovább pörög a lejátszó. Ha pedig ez még mindig nem lenne elég, akkor egy újabb érdekességgel is előállt a vállalat. Kitalálták ugyanis, hogy a full hd tartalmak esetében az előfizetők a sima 1080p mellett kapnak egy 1080p-s premium hd lehetőséget is. A minőség nem a felbontás, hanem a bitráta növelésével javul, tehát a videó méretei változatlanok maradnak, azonban a megjelenítéséhez felhasznált adatmennyiség megnövekszik, de élesebbé válik a felvétel, amely jobb felhasználói élményt eredményez.

Ez a bónusz opció mindenképpen megjelenik a videókon, függetlenül attól, hogy valaki premium előfizető-e vagy sem. Ha azonban előfizetés nélkül kattint rá az ember, akkor egy értesítést kap, hogy iratkozzon fel.

Az asztali webes kliens mellett a frissítés már egyes Android TV készülékeken, köztük a Google Chromecaston, illetve különböző játékkonzolokon is elérhető, így bővül azon eszközök köre, amelyek révén már bárki élvezheti a jobb minőségű streaming előnyeit. Viszont csak abban az esetben jelenik meg, ha egy videót maximum 1080p-s formátumban töltenek fel. Ha rendelkezésre áll a 1440p vagy a 2160p, akkor értelemszerűen nincs a listában a premium hd beállítási lehetőség.

Kövess Minket!



Gamer szótár