A SAG-AFTRA három sorozat munkálatait is engedélyezte a hollywoodi sztrájk alatt

A SAG-AFTRA három sorozat munkálatait is engedélyezte a hollywoodi sztrájk alatt

Úgy tűnik egyes esetekben van kiskapu a produkció folytatására.

Egy jó ideje már viaskodnak egymással a stúdiók és a színészek/forgatókönyvírók, mivel nagyon nincsenek kibékülve a kialakult körülményekkel és fizetésekkel. Ez azt is magával hozta, hogy a legtöbb produkció gyártása leállt, és például olyan filmek is szünetet kényszerültek tartani, mint a Deadpool 3.

Ezeket olvastad már?

Most úgy tűnik viszont, hogy a SAG-AFTRA szervezet három projektnek mégis zöld utat adott, így tehát folytatódhatnak a munkálatok az Interjú a vámpírral, amelyet Prágában forgattak a sztrájk kezdetekor, valamint két Walking Dead" spinoff: The Ones Who Live és Daryl Dixon körül is. Az utóbbi projekt szintén leállt, de ennek értelmében Franciaországban folytatódhat a forgatás.

Ez az ideiglenes megállapodást lehetővé teszik, hogy a film- és televíziós producerek szövetségéhez nem kapcsolódó produkciók folytathassák a forgatásokat és munkálatokat, amennyiben betartják a SAG-AFTRA stúdióknak tett legutóbbi javaslatának feltételeit. Az AMC és produkciós részlege, a Stalwart Films nem tagja az AMPTP-nek, de mostanra már megkapták az engedélyt, ami azt jelenti, hogy betartják a kialkudott feltételeket. Ez azért is volt kockázatos lépés, mert ideiglenes megállapodások ellentmondásosak voltak a SAG-AFTRA-n belül, mivel sok tag úgy érzi, hogy aláássák a sztrájk szolidaritását. A szakszervezet azonban engedett a nyomásnak, amikor beleegyezett, hogy nem ad átmeneti megállapodásokat az amerikai székhelyű projekteknek, az AMC sorozatai azonban folytatódhatnak, mivel a tengerentúlon zajlanak a munkálatok.

A The Walking Dead: The Ones Who Live kapcsán befejezték a forgatásokat, de az utómunkálatokat még el kell végezni, így a premier várhatóan 2024-ben össze is jön. A The Walking Dead: Daryl Dixont szeptember 10-én mutatják be az AMC-n. A főszerepet Norman Reedus játssza, aki az eredeti sorozatból ismert karakterét alakítja újra. Az AMC júliusban pedig már azt is bejelentette be, hogy kap egy második évadot.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN

Közvetítések