Be kell zárnia az étteremnek, amit a GTA-ból keltettek életre

Be kell zárnia az étteremnek, amit a GTA-ból keltettek életre

Ezúttal nem jött be a próbálkozás.

Aki játszott valaha a Grand Theft autó széria bármelyik részével, annak feltűnhetett, hogy rengeteg óriásmárka szerepel a játékban, ám kissé módosítva, így a Rockstar Gamesnek nem kell sem jogdíjat fizetnie és nem keveredik semmilyen egyéb jogi hercehurcába. A legtöbb autóról és egyéb márkáról, hírességről vagy épp magáról a városról ugyanakkor egyértelműen megállapítható, hogy minek vagy kinek felel meg a valóságban, így a játékos számára a játékélmény autentikus marad. Ráadásul a Rockstar híres arról, hogy a humor sem áll tőle távol, így rendszerint valamilyen gúnyos vagy polgárpukkasztó nevet talál ki, ilyen például a GTA V egyik tőzsdeoldala a BAWSAQ, amely kiejtve nagyon is hasonlít a „ballsack-re”, vagy épp a Burger Kingről mintázott gyorsétterem, a Burger Shot, amely egyébként egy szleng kifejezés a női nemi szerv fotójára.

Azonban ahogy a valóság nem jut be a GTA-ba, a Take-Two megálljt parancsolt annak, hogy a GTA jusson ki a valóságba. Ugyanis néhány nappal ezelőtt derült ki, hogy a Smokin J's BBQ és a Las Vegas-i boyworldwide divatmárka ismét összefogott, hogy az idei San Diego-i Comic Conon egy pop-up Burger Shot & Cluckin' Bell-t nyisson. Az ötlet nem most született, a csapat már tavaly is előrukkolt vele, amikor a franchise rajongóit Cluckin' Bell étteremmel lepték meg szintén ezen a rendezvényen. A kezdeményezés persze óriási siker lett, ezért úgy döntöttek, hogy egy Burger Shot étteremmel bővítik a programot. Hiba volt, a mohóságukért pedig most alaposan megfizetnek.

Ezeket olvastad már?

Két közel 20 éve ismert márkáról beszélünk egyébként, mert a Burger Shot először a Vice Cityben, a Cluckin' Bell pedig a San Andreasban jelent meg. Azonban azoknak a szerencséseknek, akik ott lehetnek az eseményen sem lesz esélyük kipróbálni a két éttermet, ugyanis a Take-Two Interactive, a Rockstar Games anyavállalata felszólítást küldött a Smokin J's BBQ-nak, hogy fejezzék be a jogtalan tevékenységüket. 

„Tegnap este kaptunk egy felszólító levelet a Take-Two Interactive-ot képviselő ügyvédi irodától. Válaszul kénytelenek voltunk törölni a hétvégére tervezett Burger Shot eseményt. A Comic Conon, jövő hétvégén azonban még mindig tartunk egy Cluckin' Bell típusú installációt, azonban ez most egy Dont Cluckin Tell nevű paródia installáció lesz” – közölte a Smokin J's BBQ.

A névváltás ellenére nincsenek könnyű helyzetben, hiszen valószínűleg már minden elő volt készítve, így minden feliratot, táblát, étlapot módosítaniuk kell. Az sem egyértelmű, hogy a Sprite-ot megtestesítő Sprunkot így árusíthatják-e. Sokan szomorúságukat fejezték ki, hogy a Take-Two nem engedélyez egy ilyen vicces közösségi kezdeményezést, de egyrészt meglehet érteni, hogy a növekedés már zavarta őket, hiszen jogdíj nélkül használták az ő szellemi termékeiket, másrészt, ha bárki bármilyen betegséget összeszed ezekben az éttermekben, az akkor is rossz fényt vet rájuk, ha semmi közük az egészhez.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.