Beépített RP-móddal jöhet a GTA 6?

Beépített RP-móddal jöhet a GTA 6?

Ez új kapukat nyithat meg a kreatív közösség előtt.

A GTA V sikerességének egyik alapköve a szerepjáték szerverek, amelyek az utóbbi években gombamód elszaporodtak. Persze az alapjáték is fantasztikus, de már 10 éves és már mindenki kijátszotta oda-vissza, ha akarta, az Online is jó, de egyedül azért megunható (persze már akinek, nekem nem nagyon sikerül). Amennyiben pedig még jobban el szeretnél merülni Los Santos világában, akkor arra ott vannak a különböző szerepjátékos szerverek, ahol aztán tényleg határ a csillagos ég. Lehetsz bármi és végtelen mennyiségű extra tartalom pakolható a játékba, ezáltal a játékosok ízlésére formálva a szervert. 

A sikereket látva a Rockstar Games mindenképpen szeretné ezt továbbvinni a GTA 6-ba is majd, és már meg is tette az első lépéseket afelé, hogy ők is hasítsanak ki belőle egy szeletet. Éppen ezért megszerezték a műfaj egyik jeles képviselőjét, a FiveM és a RedM mögött álló csapatot, a Cfx.re-t. Tehát bezsákolták a legnagyobb GTA RP platform mögött álló fejlesztőket, akik rögtön kijelentették, hogy nem vesznek részt a GTA 6 munkálataiban, tehát a partnerségük kizárólag a saját RP szervereikre terjed ki, ennek ellenére nincs kizárva hogy a GTA 6 Online rendelkezik majd valamiféle beépített RP-vel.

Ezeket olvastad már?

„Ma büszkén jelentjük be, hogy a Cfx.re – a legnagyobb Rockstar szerepjáték- és kreátor közösségek, a FiveM és a RedM mögött álló csapat – mostantól hivatalosan is a Rockstar Games része. Az elmúlt évek során izgatottan figyeltük, ahogy a Rockstar kreatív közössége új utakat talált a Grand Theft Auto V és a Red Dead Redemption 2 lehetőségeinek bővítésére, különösen a dedikált szerepjáték-szerverek létrehozásával. Hogy még inkább támogassuk ezeket az erőfeszítéseket, nemrégiben kiterjesztettük a modokra vonatkozó szabályzatunkat, hogy hivatalosan is bevonjuk a szerepjátékos kreatív közösség által készített modokat. A Cfx.re csapatával együttműködve segítünk nekik új utakat találni ennek a hihetetlen közösségnek a támogatására, és javítani a fejlesztőknek és játékosoknak nyújtott szolgáltatásaikat. Alig várjuk, hogy az előttünk álló hetekben és hónapokban többet is megoszthassunk veletek” – közölték.

A megállapodás hátránya, hogy az elmúlt hónapokban a GTA RP szerver fejlesztőit több alkalommal is arra szólították fel, hogy távolítsák el az olyan tartalmakat, mint például a márkás autók és ruhák, amelyek jogi problémákba sodorhatják a céget. Most, hogy a Rockstarnak némileg hivatalos keze lesz ebben, számíthatunk arra, hogy ez folytatódni fog.

Kövess Minket!



Gamer szótár